ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΑΝΤΙ-ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ!

Δημοσιεύθηκε την

Είναι αλήθεια ότι το ηθικό μας επηρεάζεται αυτήν την εποχή του Χειμώνα, από την μικρή διάρκεια της ημέρας, το κρύο και την ατελείωτη πανδημία του Covid-19. Είναι γνωστό ότι τα αιθέρια έλαια εκτός των άλλων έχουν και ηρεμιστικές, καταπραϋντικές και εξισορροπητικές του κεντρικού συστήματος ιδιότητες. Ακολουθούν οι φυσικές μας συμβουλές που βασίζονται στην χρήση 100% καθαρών χημειοτυπικών  αιθέριων ελαίων, ικανά να μην μας αφήσουν να υποκύψουμε στην κατήφεια αλλά να μας χαρίσουν ένα χαμόγελο το οποίο κι εμείς με την σειρά μας θα χαρίσουμε στους γύρω μας.

Αιθέριο έλαιο Νέρολι - Citrus aurantium ssp amara

Αιθέριο έλαιο Νέρολι – Citrus aurantium ssp amara . Αυτό το κατ’ εξοχήν αιθέριο έλαιο κατά της κατάθλιψης με το μαγευτικό άρωμά του αναγνωρίζεται για τις ηρεμιστικές, χαλαρωτικές και αντικαταθλιπτικές του ιδιότητες. Καταπραΰνει, ανακουφίζει από το άγχος και ηρεμεί τις νευρικές κρίσεις. Είναι ένας πραγματικός σύμμαχος ευεξίας σε περιόδους κατάθλιψης, μεγάλης θλίψης ή μελαγχολίαΑιθέριο έλαιο Περγαμόντο - Citrus Bergamia.

Αιθέριο έλαιο Περγαμόντο – Citrus Bergamia. Η δράση του αιθέριου ελαίου περγαμόντο στο παρασυμπαθητικό σύστημα το καθιστά σύμμαχο κατά του χαμηλού ηθικού. Έχει άμεση καταπραϋντική επίδραση σε προσωρινές καταστάσεις άγχους, αγχώδεις διαταραχές, και ως εκ τούτου μπορεί να βοηθήσει σε περίπτωση μπλουζ ή αποθάρρυνσης.

 

Αιθέριο έλαιο Λουΐζα – Lippia citriodora. Παρέχει την απαραίτητη ενέργεια και δυναμισμό σε περίπτωση κούρασης ή χαμηλού ηθικού και επιθυμίας. Αναγνωρίζεται ως «αντι-στρες» και χαλαρωτικό όταν αισθάνεστε δυσαρέσκεια ή όταν υποφέρετε από φλεγμονή του πεπτικού συστήματος. Τέλος, ανοίγει την πόρτα στον ενθουσιασμό, τη χαρά και την αισιοδοξία.

 

Βανίλια – Vanilla planifolia. Η βανίλια είναι εξαιρετική για να καταπολεμήσει την λυπημένη διάθεση και να σας κάνει χαρούμενους και χαλαρούς. Η βανιλίνη που υπάρχει στο αιθέριο έλαιο βανίλιας είναι ένα αποτελεσματικό αντικαταθλιπτικό. Η μυρωδιά της βανίλιας έχει επίσης την ιδιότητα της αποφόρτισης του νευρικού μας συστήματος. Επιπλέον, έχει καταπραϋντικές ιδιότητες για τον εγκέφαλο των ανθρώπων που είναι επιρρεπείς στο στρες και το άγχος.

Tο Υλάνγκ-Υλάνγκ – Cananga odorata παρέχει ένα αιθέριο έλαιο του οποίου το άρωμα εκτιμάται ομόφωνα για τις ζεστές, λουλουδένιες, εξωτικές, στρογγυλές και θηλυκές νότες του. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι ένα από τα αιθέρια έλαια που, μέσω της όσφρησης, μπορεί να τροποποιήσει την ανθρώπινη συμπεριφορά.

 

Το αιθέριο έλαιο Mαύρης Eρυθρελάτης-Picea mariana προέρχεται από την απόσταξη βελόνων μαύρης ελάτης. Πλούσιο σε εστέρες και τερπένια (πινένια), είναι γνωστό ότι ενισχύει την ανοσία και επαναφορτίζει τις μπαταρίες σε περίπτωση χρόνιας κόπωσης ή κατάθλιψης. Εναρμονιστικό και τονωτικό, υποστηρίζει το άτομο που είναι αναποφάσιστο, αποθαρρυνμένο ή στερείται αυτοπεποίθησης. Η ξυλώδης και φρέσκια μυρωδιά του  μας ταξιδεύει στα βάθη των βόρειων δασών.

Τα αρώματα άλλων αιθέριων ελαίων εσπεριδοειδών, πλούσια σε μονοτερπένια, είναι επίσης γνωστό ότι φέρνουν χαρά, ευεξία και επιθυμία για ζωή. Προτείνουμε ιδιαίτερα τα αποστάγματα του Μανταρινιού και του Γλυκού Πορτοκαλιού.

Επειδή ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός και ιδιαίτερος μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για όποια διευκρίνηση ή συμβουλή χρειαστείτε.  Να έχετε όλοι, Αγάπη και θετική ενέργεια!

Ελένη Κεφαλωνίτου