ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ για την Ψυχή και το Σώμα!…

Δημοσιεύθηκε την

Εφόσον βαδίζω την δεκαετία των 50 και δεν καταφέρνω να προγραμματίσω την περιποίηση του προσώπου μου, αποφάσισα να σας μεταφέρω μερικές συμβουλές μήπως και γράφοντάς τες ζηλέψω και υιοθετήσω κι εγώ κάποιες…

Θα θέλατε να έχετε στη διάθεσή σας μια φυσική και αποτελεσματική αντιρυτιδική φροντίδα φτιαγμένη από εσάς;

Τι έχει ανάγκη το ώριμο δέρμα;

Το ώριμο δέρμα είναι συνήθως ξηρό έως πολύ ξηρό. Δεν έχει τόνο και δείχνει σημάδια γήρανσης (λεπτές γραμμές, ρυτίδες και μερικές φορές χρωματιστές κηλίδες). Έχει ανάγκη από θρέψη, τόνωση και «επισκευή» . Ορισμένα αιθέρια έλαια είναι φυσικά αντιρυτιδικά και αποτελεσματικά  στις ρυτίδες έκφρασης,  αλλά και σε πιο βαθιές… παλιές αγαπημένες γεμάτες ιστορία… ρυτίδες.

Τα περισσότερο ικανά αντιρυτιδικά αιθέρια έλαια*  που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την παρασκευή μίας κρέμας είναι το Ροδόξυλο, ο Κίστος, το Λιβάνι, ο Ελίχρυσος, το Νεράντζι, το καρότο,…

Εννοείται ότι δεν ξεχνάμε τους απαραίτητους συντρόφους όχι μόνο των αιθέριων ελαίων αλλά και του δέρματος που δεν είναι άλλοι από τα βιολογικά ψυχρής έκθλιψης φυτικά έλαια. Οι επιλογές μας για τις ώριμες επιδερμίδες και ανάλογα με τον τύπο τους είναι ανάμεσα στα Αργκάν, Κράνμπερυ, Βόραγκο, Σιτέλαιο, Νυχτολούλουδο, Ρόδι, Καμέλια  ή Άγριο Τριαντάφυλλο.

Προτάσεις:

Φυσική αντιρυτιδική κρέμα μέρα express ημέρας/ νύχτας: 50 γραμ. Ουδέτερης κρέμας (όσο το δυνατόν πιο φυσική)** + 1 κουταλάκι του γλυκού πλούσια έλαια για ώριμο δέρμα (βλ. Προηγούμενη λίστα) + 10 έως 15 σταγόνες αιθέριων ελαίων κατά των ρυτίδων (λίστα παραπάνω) . Βάλτε την κρέμα σε ένα δοχείο. Προσθέστε τα συστατικά ένα προς ένα, αναδεύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Τοποθετήστε σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι.

Κρέμα νύχτας αντιρυτιδική με Γεράνι και Δεντρολίβανο

Προσθέστε απλά 1 σταγόνα αιθέριου ελαίου Γεράνι Αιγύπτου και 1 σταγόνα Δεντρολίβανο Βερμπενόνης στη δόση της κρέμας νύχτας σας.

Καλή Επιτυχία σε όσες προσπαθήσουν!

                      Με αγάπη Ελένη.

*Η αποτελεσματικότητα είναι εγγυημένη μόνο εφόσον χρησιμοποιείτε 100% καθαρά χημειοτυπικά αιθέρια έλαια.

** Προτείνω την Chameleon Base Cream της Athinarom (100% φυσική).

 Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας μήνυμα στο: info@athinarom.gr ή στο helenkefalonitou@elaionastouiliou.gr