Όλα όσα πρέπει να ξέρω για την συσκευή ψυχρής διάχυσης του σπιτιού μου.

Δημοσιεύθηκε την

1 / ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ;

Η υπερηχητική διάχυση βασίζεται στην εναέρια αιώρηση ενός σώματος νερού και αιθέριων ελαίων, όταν συντονίζονται με μία ροή υπερηχητικών κυμάτων πολύ υψηλής συχνότητας (από 16 έως 20 megahertz). Η διάχυση με υπερήχους είναι ένας τρόπος διάχυσης εν ψυχρώ, έτσι ώστε να μην υποβαθμιστεί ή καταστραφεί το αρχικό άρωμα, αλλά και η ενεργειακή αξία των αιθέριων ελαίων που αιωρούνται στον αέρα. Η λειτουργία διάχυσης υπερήχων προσφέρει στον καταναλωτή τριπλή λειτουργικότητα:

  • Η συσκευή παράγει μια μεγάλη ροή αρνητικά φορτισμένων ατόμων οξυγόνου. Αυτό προωθεί τη διαδικασία αναπνοής του δέρματος και αυξάνει τη συγκέντρωση οξυγόνου στο αίμα.
  • Η τακτική χρήση των υπερηχητικών συσκευών διάχυσης, μπορεί να βάλει το ισοδύναμο μισού λίτρου νερού στον εναέριο χώρο μας ανά ημέρα, αυξάνοντας έτσι την υγρασία των χώρων διαβίωσης που συχνά «στεγνώνουν» από τα συστήματα θέρμανσης ή κλιματισμού.
  • Οι συσκευές ψυχρής διάχυσης PRANARÔM, διαθέτουν εύκολο σύστημα ελέγχου της οσφρητικής ισχύς και των βαθμίδων διάχυσης.

2 / ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;

Ένας υπέρηχος είναι στην πραγματικότητα ένα ηχητικό κύμα πολύ υψηλής συχνότητας (στην περίπτωση αυτή, από 16 έως 20 megahertz), το οποίο επομένως δεν ακούγεται. Είναι πολύ παρόμοιο με τους υπερήχους που εκπέμπονται από τις νυχτερίδες για λόγους προσανατολισμού. Επομένως είναι σίγουρα κύματα, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα ή τα μικροκύματα. Επομένως, τα υπερηχητικά κύματα στερούνται παντελώς κινδύνου για την υγεία.

3/ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ (ΠΡΑΚΤΙΚΑ) ΟΜΙΧΛΗ!

diffuseur ultrasonique : cera Αρκετά στοιχεία μπορούν να οδηγήσουν σε μικρή ή καθόλου  παραγωγή ομίχλης:

  • Χρήση αποσταγμένου νερού. Ως υπενθύμιση, το τρεχούμενο νερό ή το νερό πηγής είναι το καλύτερο νερό για να γεμίσετε το διαχύτη.
  • Υπερβολική πλήρωση της μικρής δεξαμενής.
  • Ελάχιστη πλήρωση της μικρής δεξαμενής. Διακοπή της συσκευής λόγω έλλειψης νερού ή μετά το τέλος του προγράμματος διάχυσης.

4/ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΟΥ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!

Είναι φυσιολογικό. Όταν η ποσότητα νερού βρίσκεται κάτω από το κατώτατο όριο, ο υπέρηχος δεν μπορεί να μεταδοθεί σωστά σ’αυτό. Η συσκευή ελέγχει αυτόματα τη στάθμη του νερού και σταματά την παραγωγή υπερήχων όταν αυτή βρίσκετε στο ελάχιστο επίπεδο. Πρέπει απλά να συμπληρώσετε λίγο νερό, λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων και η διάχυση θα συνεχιστεί χωρίς πρόβλημα.

5/ ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΟΥ;

Σκεφτείτε την συσκευή διάχυσής σας ως την καφετιέρα σας: προσπαθήστε να κάνετε την μηνιαία συντήρησή της. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι. Θερμαίνετε ελαφρά σε ένα τηγάνι (40-50 ° C, μια θερμοκρασία στην οποία μπορείτε ακόμα να βυθίσετε το δάχτυλό σας χωρίς να χρειάζεται να το αφαιρέσετε αμέσως!). Στη συνέχεια τοποθετήστε το στη δεξαμενή νερού της συσκευής σας.

Μην λειτουργήσετε την συσκευή, αλλά αφήστε την να μαλακώσει για δέκα λεπτά. αφαιρέστε το ξίδι και καθαρίστε με ένα βαμβακερό πανί. Μην επιμείνετε στον καθαρισμό της μεμβράνης, διότι αυτοκαθαρίζεται με τις δονήσεις. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε απαλά χωρίς να φτάσετε στο κάτω μέρος της δεξαμενής.

Εάν ο πυθμένας του δοχείου έχει χρωματιστεί από αιθέρια έλαια, αντικαταστήστε το ξίδι με φαρμακευτική αλκοόλη και εφαρμόστε το ίδιο πρωτόκολλο.

6/ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΟΥ;

  • Για ένα διαχύτη που συνιστάται για χώρο από 20 έως 30 m²: από 5 (αιθέριο έλαιο) έως 20 σταγόνες για ένα μπολ γεμάτο με νερό.
  • Για ένα διαχύτη που συνιστάται για χώρο από 40 έως 100 m²: από 10 έως 50 σταγόνες ανά μπολ γεμάτο με νερό.

7/ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΟΥ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ;

Φυσικά όχι! Αποφύγετε τα αιθέρια έλαια τα οποία περιέχουν φαινόλες, (θυμάρι, γαρύφαλλα κ.λπ.), καθώς και εκείνα που περιέχουν αρωματικές αλδεΰδες (κανέλα, κύμινο, κ.λπ.).   Ως εκ τούτου, σε περίπτωση αμφιβολίας, ρωτήστε πάντα τον φαρμακοποιό ή τον αρωματοθεραπευτή σας.

Δεν θέλετε να κάνετε τις συνέργιες σας μόνοι σας; Ανακαλύψτε τις 6 μοναδικές δημιουργίες που δημιουργήθηκαν για εσάς από έναν αρωματοποιό (Μύτη) της Grasse. Με 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της αρωματοποιίας, αυτός ο καλλιτέχνης έχει συγκεντρώσει όλη την τεχνογνωσία του για να δημιουργήσει την κάθε μία από τις συνέργειες των αιθέριων ελαίων της Pranarôm.

diffuseur ultrasonique : diffusables

8/ είναι ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΒΑΛΩ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άλλο ΥΓΡΟ Η ΑΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΙΑΧΥΣΗΣ υπερηχων μου;

Εκτός από νερό, μόνο ανθόνερο από απόσταξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αντίθετα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε έλαιο ή συνθετικό άρωμα ή ακόμα και σκέτα αιθέρια έλαια.

9/ ΠΟΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΥΠΕΡΗΧΩΝ;

diffuseur ultrasonique : diffuseur cube bleu

Θεωρείται ότι ένα δωμάτιο 30 m² στο έδαφος μπορεί εύκολα να κορεστεί από τον αρωματισμό μιας σσκευής διάχυσης υπερήχων σε λιγότερο από 15 λεπτά. Από την άλλη πλευρά, η ένταση εξαρτάται από δύο σημαντικούς παράγοντες: αφενός, την ποσότητα των αιθέριων ελαίων που εναποτίθενται στο νερό και αφετέρου ο «κλειστός» ή «ανοικτός» χαρακτήρας του δωματίου (ρεύματα αέρα, επικοινωνίες μεταξύ δωματίων, ανοιχτά παράθυρα, κ.λπ…).

10 / ΠΟΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΙΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΥΠΕΡΗΧΩΝ;

Η μέση ποσότητα αρνητικών ιόντων που παράγονται από το υπερηχητικό σύστημα είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ιόντα ανά κυβικό μέτρο. Αυτή η ποσότητα σας φέρνει σε συνθήκες που είναι κοντά σε εκείνες που μπορείτε να επωφεληθείτε όταν βρίσκεστε στα ψηλά βουνά ή στο άμεσο περιβάλλον ενός καταρράκτη ή χείμαρρο.

11/ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΥΠΕΡΗΧΩΝ PRANAROM ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ;

Η συσκευές διάχυσης Pranarôm είναι εγγυημένες για ένα έτος με την απόδειξη αγοράς. Αυτή η εγγύηση δεν καλύπτει θραύσεις αλλά τεχνικά προβλήματα. Σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον μεταπωλητή σας. Η εγγύηση ισχύει εφόσον η συσκευή χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της και πάντα με 100% καθαρά αιθέρια έλαια.

12/ ΟΙ ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΜΑΣ;

Το ανθρώπινο αυτί είναι ικανό να αντιλαμβάνεται ήχους μέχρι συχνότητα 20-25.000 hertz (ή 20 έως 25 kHz). Οι τετράποδες σύντροφοί μας είναι πράγματι προικισμένοι με ακουστική οξύτητα ανώτερη από τη δική μας. Μπορούν να αντιληφθούν ήχους των οποίων η συχνότητα φθάνει τα 60 ή 70 kHz. Με βάση αυτή τη διαφορά, κατασκευάζονται συσκευές που παράγουν υπερήχους συχνότητας  μεταξύ 20 και 50 kHz. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο τα πιο ικανά ανθρώπινα αυτιά εξακολουθούν να καταφέρνουν να ακούσουν ένα ελαφρύ φύσημα όταν φυσούν σε υπερηχητική σφυρίχτρα. Ωστόσο, οι συσκευές διάχυσης υπερήχων εκπέμπουν υπερήχους με συχνότητα μέχρι 20 Megahertz, συχνότητα υπερβολικά χαμηλότερη από το όριο ανίχνευσης των κατοικίδιων ζώων μας. Σε τέτοιες συχνότητες, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ούτε για  τα σκυλιά αλλά ούτε και για τις γάτες μας.

Ελένη Κεφαλωνίτου