Εξειδικευμένη Αρωματοθεραπεία Ι

«Εφαρμοσμένη Αρωματοθεραπεία στο Φαρμακείο»

Κύκλος Σεμιναρίων Αρωματοθεραπείας
Εκπαιδευτικά Ενδυνάμωσης Φαρμακείων

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα πιο αιθέρια, πτητικά και αρωματικά αποστάγματα ενός φυτού είναι τα αιθέριαέλαια. Τα αιθέρια έλαια αποτελούν το «πνεύμα» του φυτού και αποτελούνται από ένα πολύπλοκο μείγμα τερπενοειδων ουσιών που έχουν ελαιώδη υφή,αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα λιπαρά οξέα που είναι γνωστά σε όλους μας ως έλαια ή φυτικάλάδια. Στις θεραπευτικέςιδιότητες των αιθέριων ελαίων βασίζεται η αρωμαθεραπεία. Τα αιθέρια έλαια, ως τερπενοειδης ουσίες, αποτελούν πολύ δραστικά μόρια και μας δίνουν την δυνατότητα να δράσου με γρηγορά, αποτελεσματικά και με ασφάλεια έναντι ορισμένων παθολογιών. Σήμερα είναι στο επίκεντρο της επιστημονικής έρευνας, ενώ όλο και περισσότερες δημοσιεύσεις για την δράση τους εμφανίζονται σε συνέδρια, σε εγκύρους ιστότοπους και σε επιστημονικά περιοδικά.

Περιγραφή

Το 1o Σεμινάριο Εξειδικευμένης Αρωματοθεραπείας με θεματική «Εφαρμοσμένη Αρωμαθεραπεία στο Φαρμακείο», έχει ως στόχο την βασική και πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων επάνω στις δράσεις και τις χρήσεις των medical grade αιθέριων ελαίων που αποτελούν τον πυρήνα της Ιατρικής Αρωματοθεραπείας.

Μετα το πέρας του σεμιναρίου, ο φαρμακοποιός θα είναι ικανός να αντιμετωπίσει 18 συνηθισμένα περιστατικά πρώτων βοηθειών πίσω από τον πάγκο του φαρμακείου του, με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια, χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια. Επιπλέον, θα αποκτήσει την ικανότητα παρασκευής 12 προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και αποτελεσματικότητας, με την δική του συμβολή και υπογραφή.Με αυτό τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στον φαρμακοποιό να διαφοροποιηθεί, να αποκτήσει καλή φήμη, σταθερή και πιστή πελατεία και να ισχυροποιήσει το brand του φαρμακείου του.

Σημαντικό πλεονέκτημα της αρωματοθεραπειας είναι ότι η παρασκευή σκευασμάτων μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα μόνο λεπτά και με ελάχιστο εξοπλισμό, κάτι που την κάνει ένα ελκυστικό και ευέλικτο εργαλείο για τον σύγχρονο επαγγελματία υγείας, παρέχοντας ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ποιότητα εξυπηρέτησης του πελάτη ή ασθενή.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Το σεμινάριο αυτό μπορούν να παρακολουθήσουν φαρμακοποιοί, βοηθοί φαρμακείου αλλά και άλλοι επαγγελματίες του χώρου της υγείας, οι οποίοι μπορούν να βοηθηθούν και να βοηθήσουν με τις θεραπευτικές δράσεις των αιθέριων ελαίων. Το σεμινάριο αυτό είναι απλό και πρακτικό και το μόνο που απαιτεί από τον σπουδαστή είναι η απλή εξοικείωση με έννοιες βοτανικής.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο αυτό αποτελεί ένα απαραίτητο επαγγελματικό σεμινάριο για κάθε επαγγελματία του κλάδου της υγείας. Το κόστος είναι στα 200ευρω για τις δυο διδακτικές ημέρες. Προβλέπεται μια έκπτωση διδάκτρων κατά 20% με προ κράτηση 2ου κύκλου σεμιναρίων.

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι εκπαιδευόμενοι μετά την παρακολούθηση των σεμιναρίων θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Επιπρόσθετα, μπορούν να έχουν έκπτωση 20% σε εξατομικευμένα επιμορφωτικά επαγγελματικά σεμινάρια που αφορούν τον τομέα των παραφαρμάκων και του εργαστήριου του φαρμακείου τους από την εταιρία Pharmabrain L.T.D για 6 μήνες μετά την λήξη του σεμιναρίου, ενώ τους προσφέρεται μια έκπτωση 10% επί τοις χονδρικής στην αγορά αιθέριων ελαίων και πρώτων υλών από την εταιρία Ελαιώνας του Ήλιου, αποκλειστικού αντιπροσώπου των αιθέριων ελαίων Pranarom.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

[Θα ανακοινωθεί όταν υπάρξουν νέες ημερομηνίες διεξαγωγής]

Στοιχεία επικοινωνίας για τα σεμινάρια: +30 6932581774

Εισηγητές:

H Ελένη Κεφαλωνίτου, είναι εταιρικός αντιπρόσωπος των εταιριών PRANAROM και HERBALGEM για την Ελλάδα και την Κύπρο. Ασχολείται από πολύ νεαρή ηλικία με την φυτοθεραπεία, τα βότανα και την αξία των φυτικών πρώτων υλών. Εκπαιδεύτηκε από τον ιατρό Νικόλαο Χρηστίδη, ψυχίατρο, ψυχαναλυτή, κλινικό αρωματοθεραπευτή, καθώς και από το «Collège International d’ Aromathérapie Dominique Baudoux», στην επιστημονική αρωματοθεραπεία και στην Γεμμοθεραπεία. Ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης Βοτανοθεραπείας – Αρωματοθεραπείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

“…Τα βότανα και τα αιθέρια έλαια συνοδεύουν και φροντίζουν εμένα και την οικογένειά μου από τότε που γεννήθηκα. Η ζωτική τους ενέργεια είναι ασύλληπτη και μαγευτική. Η σε βάθος μελέτη τους, μου γέννησε την επιθυμία να θέλω να μοιραστώ γνώσεις και εμπειρίες με όσους ανθρώπους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να ωφεληθούν από τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Απαραίτητη προτεραιότητα είναι ο σεβασμός και η προστασία της Μητέρας Φύσης καθώς και η χρήση φυσικών προϊόντων…”

Ο Μενέλαος Νεοφώτιστος (B.Sc, C.Ph.T, Hom.Dip, Dip.Phyt) σπούδασε Φυσική στο Ε.Κ.Π.Α και ειδικεύτηκε στην ιατρική φυσική. Συνέχισε τις σπουδές του στην φυτοθεραπεία, την γεμμοθεραπεια και ολιγοθεραπεια, την κλινική αρωμαθεραπεία, την ομοιοπαθητική, την ανθοθεραπεία, την μελισσοθεραπεια και την κινέζικη ιατρική. Είναι κάτοχος πιστοποίησης Τεχνικού Φαρμάκων και Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών. Το μεγάλο του πάθος είναι τα φαρμακευτικά φυτά και το εργαστήριο του Φαρμακείου. Έχει δουλέψει την τελευταία δεκαετία στον εργαστηριακό τομέα αποκτώντας εκπληκτική εμπειρία στα φυσικά και φαρμακευτικά Γαληνικά παρασκευάσματα με ιδιαίτερη εξειδίκευση στα παρασκευάσματα βιομιμητικων ορμονών και στα παρασκευάσματα λειτουργικής ιατρικής. Συνεργάζεται με ιατρούς και κλινικές του εσωτερικού και του εξωτερικού, κυρίως στον τομέα της γυναικολογίας και ενδοκρινολογίας. Έχει διδάξει σε πολυάριθμα σεμινάρια επάνω σε παρασκευαστικά θέματα και σε θέματα συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής. Επιπρόσθετα, έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε σχολεία επιβίωσης διδάσκοντας την χρήση των φυτών της ξηράς ή της θάλασσας σε έκτακτες ανάγκες για τροφή ή θεραπεία. Οι ιατρικές δράσεις των αιθέριων ελαίων είναι στο επίκεντρο της έρευνας του.

«…είναι εκπληκτικό το γεγονός του πόσο πολύ δραστικά είναι ορισμένα αιθέρια έλαια έναντι των λοιμώξεων, είτε είναι βακτηριακής, είτε ιογενούς αιτιολογίας. Στα αλήθεια, είναι τόσο εύκολο να αντιμετωπίσεις μια ουρολοίμωξη, μια γαστρεντερίτιδα ή μια πυώδη αμυγδαλίτιδα με απολυτή επιτυχία και ασφάλεια, χωρίς υποτροπές ή παρενέργειες που δύσκολα θα το πιστέψει κανείς εάν δεν το έχει ως προσωπική εμπειρία…Είναι κρίμα να μην προωθείται η έρευνα γύρω από τις δράσεις των αιθέριων ελαίων, μόνο και μόνο επειδή η δράση τους δεν πατεντάρεται…»

Δήλωση Συμμετοχής:

Εγγραφείτε στην λίστα ενημερώσεων για να ενημερωθείτε μόλις ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες.

Εγγραφή στη λίστα ενημερώσεων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο για να λαμβάνεται πρώτοι ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα σεμινάρια μας.