Δρ Νικόλαος Χρηστίδης ιατρός

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Επισκεφθείτε το μπλογκ  www.aromatotherapeia.gr

Ο Νικόλαος Χρηστίδης είναι Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής και ιατρός Αρωματοθεραπευτής  και Διδάκτωρ στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό.

Αποφοίτησε από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο και πήρε την ειδικότητα του στο Παρίσι όπου εκπαιδεύτηκε στην κλασσική Ψυχανάλυση. Εργάστηκε ως Επιμελητής σε Δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και στο ιδιωτικό του ιατρείο.  Έχει σπουδάσει και εργαστεί στο Παρίσι για 25 χρόνια.

Μελετητής  του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Νάντης, Γαλλία, όπου υποστήριξε το διδακτορικό του (Pr Pigeaud).

Ενδιαφέρθηκε τα τελευταία χρόνια  στις βοτανικές  θεραπευτικές  προσεγγίσεις που είναι γνωστές στον ανθρώπινο πολιτισμό εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια και άρχισαν να συστηματοποιούνται από τον πατέρα της ιατρικής τον Ιπποκράτη και της βοτανοθεραπείας  Διοσκουρίδη (««Περί ύλης ιατρικής» ”)  επικρατώντας  στην ιατρική θεραπευτική ως τον 17ο αιώνα.

Ο Ν. Χρηστίδης εκπαιδεύτηκε σε μία απο τις κορυφαίες σχολές παγκοσμίως της Επιστημονικής – Ιατρικής αρωματοθεραπείας το Collège International d’Aromathérapie Dominique Baudoux που συνδέει την αρχαία ιατρική σοφία των βοτάνων με τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους έρευνας και πρακτικής. Είναι ίσως ο πλέον εγκεκριμένος έλληνας μελετητής  των αιθερίων ελαίων και της θεραπευτικής τους δράσης σε καθαρά ιατρικο και από τους πλέον έμπειρους κλινικούς αρωματοθεραπευτές.

Πέρα από την ιατρική δραστηριότητα, παραδίδει  εκπαιδευτικά σεμινάρια και διαλέξεις , μεταφράζει και συγγράφει άρθρα σχετικά με την Ιατρική αρωματοθεραπεία.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης της ελληνικής εταιρείας Athinarom.