Εξειδικευμένη Αρωματοθεραπεία ΙΙ

«Φαρμακοτεχνία Σκευασμάτων Αρωματοθεραπείας»

Οι Ημερομηνίες θα ανακοινωθούν

Περιγραφή

Η αρωματοθεραπεία αποτελεί μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μορφή θεραπευτικής με εφαρμογές που εκτείνονται από την παραδοσιακή φυτοθεραπεία έως την σύγχρονη βιοτεχνολογία. Τα αιθέρια ελαία είναι φυσικά προϊόντα, τα οποία αποτελούνται από ιδιαίτερα δραστικά μόρια τερπενοειδούς φύσης, παρόλα αυτά, πολλές είναι οι φορές που η δράση τους περιορίζεται εξαιτίας της φαρμακοτεχνικής μορφής με την οποία δίδονται στον ασθενή. Το σεμινάριο αυτό έχει ως σκοπό την βασική εκπαίδευση στην παρασκευή αποδοτικών και ασφαλών φαρμακοτεχνικών μορφών σκευασμάτων αρωματοθεραπείας. Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση μετά το σεμινάριο να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις για την Παρασκευή πρόσθετων σκευασμάτων στο φαρμακείο.

[twocol_one]

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Η συμμετέχοντες του 2ου Σεμιναρίου Εξειδικευμένης Αρωματοθεραπείας «Φαρμακοτεχνία Σκευασμάτων Αρωματοθεραπείας» θα πρέπει να:
α) έχουν παρακολουθήσει το 1o Σεμινάριο Εξειδικευμένης Αρωματοθεραπείας «Εφαρμοσμένη Αρωματοθεραπεία στο Φαρμακείο» ή να έχουν άριστη γνώση του εκπαιδευτικού περιεχομένου του πρώτου σεμιναρίου ή να έχουν άριστη γνώση πάνω στις θεματικές του σεμιναρίου.
β) να είναι φαρμακοποιοί, βοηθοί φαρμακείων και επαγγελματίες υγείας

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

400€

320€ – Εφόσον συμμετείχαν στο 1o Σεμινάριο Εξειδικευμένης Αρωματοθεραπείας «Εφαρμοσμένη Αρωμαθεραπεία στο Φαρμακείο» στις 17 & 18 /3/2017
[/twocol_one] [twocol_one_last]

ΠΑΡΟΧΕΣ

  • Βεβαιώσεις Παρακολούθησης
  • Διάλλειμα με ροφήματα και snack
  • Έκπτωση στο 3ο Σεμινάριο Εξειδικευμένης Αρωματοθεραπείας, όταν αυτό ανακοινωθεί

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

[Θα ανακοινωθεί όταν οριστούν νέες ημερομηνίες διεξαγωγής]

Εισηγητές:

H Ελένη Κεφαλωνίτου, είναι εταιρικός αντιπρόσωπος των εταιριών PRANAROM και HERBALGEM για την Ελλάδα και την Κύπρο. Ασχολείται από πολύ νεαρή ηλικία με την φυτοθεραπεία, τα βότανα και την αξία των φυτικών πρώτων ύλών. Εκπαιδεύτηκε από τον ιατρό Νικόλαο Χρηστίδη, ψυχίατρο, ψυχαναλυτή, κλινικό αρωματοθεραπευτή, καθώς και από το «Collège International d’ Aromathérapie Dominique Baudoux», στην επιστημονική αρωματοθεραπεία και στην Γεμμοθεραπεία. Ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης Βοτανοθεραπείας – Αρωματοθεραπείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

“…Τα βότανα και τα αιθέρια έλαια συνοδεύουν και φροντίζουν εμένα και την οικογένειά μου από τότε που γεννήθηκα. Η ζωτική τους ενέργεια είναι ασύλληπτη και μαγευτική. Η σε βάθος μελέτη τους, μου γέννησε την επιθυμία να θέλω να μοιραστώ γνώσεις και εμπειρίες με όσους ανθρώπους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να ωφεληθούν από τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Απαραίτητη προτεραιότητα είναι ο σεβασμός και η προστασία της Μητέρας Φύσης καθώς και η χρήση φυσικών προϊόντων…”

Ο Μενέλαος Νεοφώτιστος έχει μια πλούσια εμπειρία στον τομέα της φαρμακοτεχνίας και των πωλήσεων, καθώς τα τελευταία 10 χρόνια έχει υπάρξει πολύτιμος συνεργάτης πολλών φαρμακείων. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μετεκπαιδεύσεις στην Φαρμακοτεχνία και στην Διαιτητική από τα IEK AKMΗ, στην «Εισαγωγή στη Νανοϊατρική» (e-learning) από το Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Σύγχρονη και Εναλλακτική Ιατρική.

«…είναι εκπληκτικό το γεγονός του πόσο πολύ δραστικά είναι ορισμένα αιθέρια έλαια έναντι των λοιμώξεων, είτε είναι βακτηριακής, είτε ιογενούς αιτιολογίας. Στα αλήθεια, είναι τόσο εύκολο να αντιμετωπίσεις μια ουρολοίμωξη, μια γαστρεντερίτιδα ή μια πυώδη αμυγδαλίτιδα με απολυτή επιτυχία και ασφάλεια, χωρίς υποτροπές ή παρενέργειες που δύσκολα θα το πιστέψει κανείς εάν δεν το έχει ως προσωπική εμπειρία…Είναι κρίμα να μην προωθείται η έρευνα γύρω από τις δράσεις των αιθέριων ελαίων, μόνο και μόνο επειδή η δράση τους δεν πατεντάρεται…»

[twocol_one]

Δήλωση Συμμετοχής:

[Θα ανακοινωθεί όταν υπάρξουν νέες ημερομηνίες διεξαγωγής]

Στοιχεία επικοινωνίας για τα σεμινάρια: +30 6932581774

[/twocol_one]

[twocol_one_last]

Εγγραφή στη λίστα ενημερώσεων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο για να λαμβάνεται πρώτοι ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα σεμινάρια μας.

[/twocol_one_last]