ΑΡΑΡΟΥΤΙ

6.50 

Σε σκόνη ρίζα αραρούτι.

Poudre Arrow root BIO Aroma-Zone

Πολύ λεπτό αμυλοειδές που χρησιμοποιείται για να κάνει μαρ τις μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες, ως βάση πούδρας μακιγιάζ ή ακόμη για να κάνει απαλή και μεταξένια την υφή στα καλλυντικά ή να μειώσει την λιπαρότητα των κηραλοιφών.

Εκκαθάριση
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Βοτανική ονομασία : Maranta arundinacea  (Μαράντα)

Προέλευση του φυτού: Ινδίες

Τύπος καλλιέργειας:  Βιολογική πιστοποιημένη από την Ecocert 

Τρόπος παραλαβής : από φρέσκα ριζώματα, εμποτισμένα σε ζεστό νερό, καθαρισμένα και πολτοποιημένα,  ο πολτός κατόπιν πλένεται και κοσκινίζεται, ξηραίνεται και αλέθεται.

Όψη : πολύ λεπτή σκόνη

Χρώμα : λευκό

Ποιότης: 100 %  αγνό και καθαρό, ποιότητα καλλυντική και διατροφική.

Δράση : συνδετικό, πηκτικό και εξαφανίζει τη “γυαλάδα” (ματ)

Διαλυτότητα : διασπείρεται εντελώς με καλό ανακάτεμα στο νερό και σε ελαιώδη φάση.

Συντήρηση : σε σκιερό μέρος, χωρίς υγρασία και αέρα. Κλείνετε ερμητικά μετά από κάθε χρήση.

 Ονομασία INCI : Maranta arundinacea root extract

Το Arrowroot ( “βέλος ρίζα” )πήρε το όνομά του από την παραδοσιακή χρήση  του φυτού από τους Arawaks. Οι Ινδιάνοι αυτοί το χρησιμοποιούσαν πράγματι για να βγάλουν το δηλητήριο από τις πληγές που προκαλούσαν τα δηλητηριασμένα βέλη.

Πέρα από την απορροφητικότητα του που συνδέεται στενά με τη φύση του τύπου “άμυλο”, το αραρούτι σε σκόνη είναι εξαιρετικό πηκτικό για όλα τα καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν νερό. Δίνει επίσης μαλακή, μεταξένια υφή σε μείγματα πούδρας.

ΧΡΗΣΕΙΣ

Ιδιότητες

  • Πηκτικός παράγοντας για προϊόντα που περιέχουν νερό: κρέμες, γαλακτώματα,
  • Δίνει απαλότητα στα μείγματα πούδρας
  • Εξαφανίζει τη γυαλάδα (κάνει ματ)
  • Απορροφητικό και καθαριστικό

Ενδείξεις

  • Επιδερμίδα μεικτή και λιπαρή
  • Ξηρό σαμπουάν
  • Για να φτιάξετε αποσμητικά
  • Για να φτιάξετε καλλυντικά μείγματα σε μορφή πούδρες: ξηρά αρώματα, ξηρά σαμπουάν, προϊόντα μακιγιάζ.
  • Για να φτιάξετε υγρά καλλυντικά παχιά, γαλακτώματα,κρέμες, τζελ…

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

  •  Διαλύεται στο νερό (δοσολογία 10 ως 20 %) για προσθήκη σε κρέμα.
  • Για να φτιάξετε μείγματα σε μορφή πούδρας (δοσολογία 10 ως 50 %) : blush, σκιές βλεφαρίδων, αποσμητικό, ξηρό σαμπουάν κλπ…

poudre    baume    crème & lait   gel     poudre compactée

Πούδρα       Κηραλοιφή    Γαλάκτωμα – κρέμα   Τζελ       Πούδρα κόμπακτ

 

ΤΥΠΙΚΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ

Συνολική ποσότητα προϊόντος 2% αραρούτι 5% αραρούτι 10% αραρούτι
~ 15 g 0.3 g 0.75 g 1.5 g
~ 30 g 0.6 g 1.5 g 3.0 g
~ 50 g 1.0 g 2.5 g 5.0 g
~ 100 g 2.0 g 5.0 g 10.0 g
~ 250 g 5.0 g 12.5 g 25.0 g

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος