DOUCEUR DE COCO

12.90 

Απαλή βοηθητική επιφανειοδραστική ουσία, πυκνωτικός παράγοντας, αναπληρώνει τα λιπίδια.

Εκκαθάριση
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Η βάση από ινδική καρύδα (Douceur de Coco) είναι βοηθητική επιφανειοδραστική (ή τασιενεργή) ουσία και μαλακτικός παράγοντας. Χρησιμοποιείται κυρίως ως  παράγοντας που βελτιώνει την ανεκτικότητα από την επιδερμίδα των ανιονικών επιφανειοδραστικών.

Για να προσφέρει απαλότητα στα μείγματα με επιφανειοδραστικά : συνταγές για ζελέ ντους, σαμπουάν, αφριστικά προϊόντα…. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε συνδυασμό με την αφριστική βάση Base Douceur την οποία θα πυκνώσει και θα κάνει ακόμα πιο αποτελεσματική.

Συσκευασία 250ml

 Χρήση :  Απαλή βοηθητική επιφανειοδραστική ουσία, πυκνωτικός παράγοντας, αναπληρώνει τα λιπίδια.

Σύνθεση :

Νερό : 32 με 35 %

Coco glucoside : 20 με 40 %

Glyceryl oleate: 20 με 40 %

Προέλευση : φυτική (καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, και ηλιοτρόπιο)

Τύπος και τρόπος παρασκευής  :

Coco glucoside: μη-ιονικό επιφανειοδραστικό, παρασκευάζεται από λιπαρές αλκοόλες που προέρχονται από καρυδέλαιο, φοινικέλαιο και γλυκόζη.

Glyceryl oleate : Αναπλαστικός και μαλακτικός παράγοντας, παρασκευάζεται από τη συμπύκνωση λιπαρής αλκοόλης που προέρχεται από ηλιέλαιο και φυτικής γλυκερίνης.

Ονομασία INCI : Coco glucoside και Glyceryl oleate

Όψη : υγρό ζελέ, ελάχιστα θολό.

Χρώμα :  κίτρινο.

Άρωμα : ουδέτερο

pH: 3.0 – 4.0

Συντήρηση : Συντηρείται σε θερμοκρασία δωματίου σε μέρος χωρίς φως και θερμότητα. Κλείνετε καλά τη φιάλη μετά από κάθε χρήση.

pH (πε-χα)

Τα αρχικά pH σημαίνουν Potential of Hydrogen και με αυτό προσδιορίζουμε αν μια ουσία είναι όξινη ουδέτερη ή αλκαλική. Οι τιμές του pH κυμαίνονται από 1 έως 14.

1<pH<7 è όξινο pH

pH= 7    è ουδέτερο pH

7<Ph<14è αλκαλικό pH

Προτεινόμενα pH :

– Για ζελέ ντους : 5 ως 7.5

– Για σαμπουάν: 5 ως 7

– Για conditioner : 4.5 ως 5

– Για υγρό σαπούνι για ευαίσθητες περιοχές : 4.5 ως 5.5 για τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία  και 6.5 ως 7 για κοριτσάκια και για γυναίκες σε εμμηνόπαυση.

 

Επιφανειοδραστικά

 Ορισμός : Επιφανειοδραστική ουσία είναι ένωση που αλλάζει την επιφανειακή τάση ανάμεσα από δυο επιφάνειες (δηλαδή τη τάση που υπάρχει στην διαχωριστική επιφάνεια των δύο χώρων). Οι επιφανειοδραστικές ενώσεις είναι µόρια αµφίφιλα, δηλαδή αποτελούνται από δυο τμήματα διαφορετικής πολικότητας, ένα λιπόφιλο που διαλύεται σε λιπαρές ουσίες και ένα υδρόφιλο  που διαλύεται στο νερό.

Υδρόφιλο τμήμα              Λιπόφιλο τμήμα

 

 

Χρήσεις των επιφανειοδραστικών ουσιών:  χάρη στις ιδιότητες τους, τα επιφανειοδραστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διαφόρους τρόπους:

– Απορρυπαντικός παράγοντας (ή καθαριστικό) : δηλαδή ικανό να βγάλει ακαθαρσίες  και βρωμιές.

– Αφριστικός παράγοντας : εδράζεται στην διεπιφάνεια νερού-αέρα, βοηθά τη  διάσπαση μεγάλου όγκου αερίου σε μικρό όγκο υγρού και έχει ως συνέπεια τη δημιουργία αφρού.

– Διαβρεκτικός παράγοντας : επιτρέπει μεγαλύτερη διάχυση υγρού επάνω σε στερεό.

– Γαλακτωματοποιητικός παράγοντας : ο γαλακτωματοποιητής κάνει δυο μη αναμείξιμα υγρά να αναμειχτούν, όπως π.χ.  νερό και  λάδι και έτσι σχηματίζεται γαλάκτωμα.

– Παράγοντας conditioner : ξεμπερδεύει τα μαλλιά, περιορίζει το φριζάρισμα και τον στατικό ηλεκτρισμό στα μαλλιά.

 

Είδη επιφανειοδραστικών ουσιών: υπάρχουν  4 είδη επιφανειοδραστικών ουσιών που ταξινομούνται ανάλογα με την φύση του υδρόφιλου μέρους.

– Ανιονικά επιφανειοδραστικά : το υδρόφιλο μέρος έχει αρνητικό φορτίο ανιόν), είναι ιδιαίτερα απορρυπαντικά.

– Κατιονικά επιφανειοδραστικά : το υδρόφιλο μέρος έχει θετικό φορτίο (κατιόν), μπορεί να είναι ερεθιστικά για τους βλεννογόνους.

– Αμφοτερικά  επιφανειοδραστικά :  που περιέχουν δυο φορτία ένα θετικό και ένα αρνητικό.

– Μη-ιονικά επιφανειοδραστικά : που δεν περιέχουν κανένα φορτίο. Είναι τα πιο δημοφιλή επιφανειοδραστικά μας γιατί είναι ελάχιστα ερεθιστικό και είναι βιοδιασπώμενο.

 

Βοηθητική επιφανειοδραστική ουσία :

Βοηθητική επιφανειοδραστική ουσία είναι ένωση, η οποία, σε μικρότερες ποσότητες, είναι ικανή να ενισχύσει τις  ιδιότητες του κύριου επιφανειοδραστικού ώστε να βελτιώσει τις επιδόσεις (αφριστική δύναμη, απαλότητα ..) του τελικού μείγματος.

Τύπος δέρματος και μαλλιών : ΟΛΑ, ακόμα και τα ευαίσθητα.

 

Ιδιότητες :

  • Πολύ απαλό επιφανειοδραστικό με καλή επιδερμική συνάφεια , προσαρμοσμένο στις ευαίσθητες επιδερμίδες και στις εύθραυστες επιδερμίδες των παιδιών.
  • Αναπληρώνει τα λιπίδια: συντηρεί το υδρολιπιδιακό φιλμ της επιδερμίδας.
  • Αυξάνει τη ρευστότητα των αφριστικών προϊόντων.
  • Μαλακώνει και βελτιώνει την ανεκτικότητα από την επιδερμίδα των απορρυπαντικών μειγμάτων.
  • Πολύ καλή συνέργια με την αφριστική βάση ‘DOUCEUR : πυκνώνει τα προϊόντα που την περιέχουν  και τα κάνει ακόμα πιο απαλά.
  • Σέβεται το περιβάλλον, τόσο σε ότι αφορά το τρόπο παραγωγής του όσο και την βιοδιασπασιμότητα του.

Χρήση:

  • § Συνταγές για ζελέ ντους, υγρά σαπούνια, αφρόλουτρα, ζελέ καθαρισμού για το πρόσωπο, τα χέρια, τις ευαίσθητες περιοχές…
    • Συνταγές για ζελέ καθαρισμού και σαμπουάν για τα παιδιά και τα μωρά.
    • Χρησιμοποιείται για να πυκνώσει  τις συνταγές με αφριστική βάση ‘Base DOUCEUR να τις  κάνει ακόμα πιο απαλές, προσφέροντας επιπλέον ιδιότητες.

 

Διαλυτότητα : διαλύεται στο νερό

Δοσολογία  :

  • Από 1 ως 5 % (του συνολικού βάρος του παρασκευάσματος σας)

Τρόπος εφαρμογής       Εργαλείο : σπάτουλα

 

Ανακατεύετε το επιφανειοδραστικό ‘Douceur de Coco’ με νερό ή με υδάτινη φάση (νερό ή ανθόνερο) του παρασκευάσματος σας. Στο τέλος της παρασκευής σας, προσαρμόστε το pH  με γαλακτικό οξύ ή κιτρικό οξύ (ελέγχετε το pH με πεχαμετρικό χαρτί).

 Συνδυασμοί :

  •  Η βάση από ινδική καρύδα ‘Douceur de Coco” είναι βοηθητική επιφανειοδραστική ουσία, δεν χρησιμοποιείται μόνη της και έχει ελάχιστη καθαριστική και αφριστική δύναμη.
  • Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε την Βάση ‘Douceur de coco’ σε συνδυασμό με άλλα επιφανειοδραστικά, ιδιαιτέρως με την αφριστική βάση ‘Base Douceur’, στην οποία θα προσφέρει  πυκνότητα και αυξημένη απαλότητα.

Προφυλάξεις χρήσης : Μακριά από παιδιά, μην το καταπίνετε, αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, ξεπλύντε με άφθονο νερό.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος Μ/Δ
Βάρος