Γαλακτικό οξύ

7.30 

Το γαλακτικό οξύ χρησιμοποιείται για να μειώσει το ρΗ των παρασκευασμάτων, συμπεριλαμβανομένων των σαμπουάν και των προιόντων περιποίησης των μαλλιών.

Ειδικότερα ενεργοποιεί τον γαλακτωματοποιητή conditioner emulsifier και προσθέτει λάμψη στα μαλλιά.

Εκκαθάριση

Περιγραφή

 Δράση : ενεργό συστατικό για τα μαλλιά – λάμψη, ρυθμίζει το pH (το κατεβάζει – όξινο)

Σύνθεση : Συμπυκνωμένο γαλακτικό οξύ (περίπου 90%, το υπόλοιπο είναι νερό).

Ονομασία INCI : Lactic acid

Ποιότητα : 100% φυτική

Τρόπος παραλαβής : ζύμωση ζαχάρων

Παρουσίαση : άχρωμο υγρό, σε γυάλινο καραμελέ φιαλίδιο με σταγονόμετρο. 30 ml.

Το γαλακτικό οξύ έχει μεγάλη χημική συγγένεια με το δέρμα και τα μαλλιά και βοηθἀει στη σωστή ενυδάτωση και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Επίσης, δίνει λάμψη στα μαλλιά.

——————————————————-

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Μειώνει το pH, κάνει όξινα τα παρασκευάσματα.

Πολύ στενή συγγένεια με την επιδερμίδα και την τρίχα (υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό)

Ενεργοποιεί το Conditioner Emulsifier

Κερατολυτικό (αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα)

Δίνει λάμψη στα μαλλιά

Ενυδατικό και απολεπιστικό

 

ΧΡΗΣΕΙΣ

Κάνει όξινα τα conditioner, ιδίως όσα περιέχουν Conditioner Emulsifier

Κάνει όξινα τα προϊόντα με αφρό, ιδιαίτερα όσα έχουν επιφανειοδραστικά που ανεβάζουν το pH (το κάνουν αλκαλικό)

Κάνει όξινα τα καλλυντικά με πολύ υψηλό de pH ιδίως όσα έχουν βιταμίνη C.

Βοηθά στην απομάκρυνση της πιτυρίδας.

————————————————————————–

ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΑ pH :

  • Σαμπουάν : 5 ως 7
  • Τζελ ντους : 5 ως 7.5
  • Προϊόν που ξεμπλέκει τα μαλλιά : 4.5 ως 5
  • Για προσωπική υγιεινή ευαίσθητης περιοχής : 4.5 ως 5.5 για γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης
  • 5 ως 7 για μικρά κορίτσια και στην εμμηνόπαυση.
  • Προϊόν που δεν θέλει ξέπλυμα : 5 ως 7.5
  • Κρέμα AHA ή με DHA : 4 ως 6

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος