ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ MF / INCI:SODIUM STEAROYL LACTYLATE

7.00 

Συν-γαλακτωματοποιητής φυτικής προέλευσης χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το γαλακτωματοποιητή VE για να φτιάξετε μεγάλη γκάμα υφών διαφοροποιώντας τις αντίστοιχες ποσότητες των δύο συν-γαλακτωματοποιητών. Κατά κανόνα η χρήση του γαλακτωματοποιητή MF σε μεγαλύτερη συγκέντρωση ευνοεί υφή πιο υδαρή και ελαφρά. Ο γαλακτωματοποιητής είναι πολυδύναμος και μπορεί να συνδυαστεί με άλλους συν-γαλακτωματοποιητές όπως η κητυλική αλκοόλη. 

  •  Για κάθε τύπο επιδερμίδας
  • Για γαλακτώματα λάδι στο νερό
Εκκαθάριση
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορία:

Περιγραφή

Ονομασία INCI: Sodium stearoyl lactylate

Οργανοληπτικές ιδιότητες :

  • Όψη : ψηλή σκόνη
  • Χρώμα : λευκό
  • Άρωμα : ουδέτερο

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Συν-γαλακτωματοποιτής διασπειρόμενος σε υδατική φάση.
  • Χρησιμοποιείται στην υδατική φάση.
  • Για να φτιάξετε ελαφρά γαλακτώματα, πλούσια σε νερό
  • Σε συνδυασμό με το συν-γαλακτωματοποιητή VE, σας βοηθά να φτάξετε μεγάλη γκάμα από υφές.

ΧΡΗΣΕΙΣ

Ο συνδυασμός MF / VE σχηματίζει πολυδύναμο σύστημα γαλακτωματοποιητών για να φτιάξουμε όλα τα είδη γαλακτωμάτων. Ιδιαίτερα είναι ιδανικό για :

  • Γαλακτώματα και κρέμες, ενυδάτωση και θρέψη προσώπου και σώματος.
  • Αντιρυτιδικά
  • Ντεμακιγιάζ, απολεπιστικά
  • Κρέμες και γαλακτώματα με AHA οξέα φρούτων)
  • Κρέμες και μάσκες μαλλιών.

ΔΙΑΛΥΤΟΤΗΤΑ : Διασπείρεται στην υδατική φάση εν θερμώ, αναδεύοντας καλά για ομογενοποίηση.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ : 0.5 à 10% (του συνολικού βάρους του παρασκευάσματος) που προσθέτετε στην υδατική φάση.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: Γαλακτωματοποίηση εν θερμώ στους 70°C περίπου.

Ιδιότητες  : Συν-γαλακτωματοποιητής : βοηθάει στην σταθερότητα των γαλακτωμάτων (κρεμώδες μείγμα υδάτινης και ελαιώδης φάσης), χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το άλλο συν-γαλακτωματοποιητή, όπως το VE.

Σύνθεση : προϊόν συνδυασμού στεαρικό οξύ φυτικής προέλευσης  και γαλακτικό οξύ φυτικής προέλευσης 

Προέλευση : φυτική (παλμέλαιο, ζάχαρη)

Είδος : Συν-γαλακτωματοποιητής έλαιο σε νερό, μη-ιονικό, μη- αιθοξυλιωμένο

Συντήρηση : συντηρείται σε ένα μέρος χωρίς φώς και υγρασία, κλείνετε καλά το πλαστικό μετά την χρήση.

Αειφόρος ανάπτυξη

Φοίνικας και Αειφόρος ανάπτυξη

Με την αυξημένη παγκόσμια ζήτηση για τρόφιμα λάδια, παρατηρήθηκε τα 20 τελευταία χρόνια μια πολύ γρήγορη ανάπτυξη της παραγωγής  του φοινικέλαιου στις τροπικές περιοχές.

Αν οι κακοδιαχειριζόμενες φυτείες και οι μικρές καλλιέργειες  φοινίκων λαδιού καθιστούν παραδείγματα  για γεωργία αειφόρου ανάπτυξης όσον αφορά την οικονομική απόδοση και την κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη , είναι όμως ανησυχητικό ότι το φοινικέλαιο δεν παράγεται πάντα σε συνθήκες αειφόρου ανάπτυξης.

Η βιομηχανία των καλλυντικών καταναλώνει περίπου τα 10% της παγκόσμιας παράγωγης σε φοινικέλαιο, το οποίο είναι λίγο σε σχέση με τις βιομηχανίες τροφίμων και  βιο-πετρελαίου. ‘Ωστόσο, ακόμα και σε αυτό τα επίπεδο είναι σημαντικό να προτιμάμε τρόπο παραγωγής αειφόρος που σέβεται το περιβάλλον. Το γκρουπ RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil : επιτροπή αειφόρου ανάπτυξης του φοινικέλαιου) ιδρύθηκε με αυτό το σκοπό. Οι βιομήχανοι που συμμετέχουν προσπαθούν να δημιουργήσουν μια κοινή σκέψη και να συνεργαστούν  στην αειφόρο ανάπτυξη της παραγωγής και της χρήσης του φοινικέλαιου (υλοποίηση καλών μεθόδων  εκμετάλλευσης σε υπάρχων φυτειών, βελτίωση του προγραμματισμού της χρήσης της γης για τις καινούργιες επιφάνειες καλλιέργειας…)

Για αυτούς τους λόγους, ο γαλακτωματοποιητής προέρχεται από προμηθευτή, μέλος του σχεδίου RSPO, συνεισφέροντας έτσι στην   προστασία των τροπικών δασών για την παραγωγή του φοινικέλαιου.

 

    • Διασπείρετε το γαλακτωματοποιητή MF σε υδάτινη φάση περίπου στα 70°C, ανακατεύοντας τακτικά για να ομογενοποιήσετε καλά.
    •  Θερμαίνετε την ελαιώδη φάση  περιέχοντας άλλο γαλακτωματοποιητή (συνήθως το γαλακτωματοποιητή  VE) σε άλλο σκεύος  περίπου στα 70 ° C.
    • Αναμείξτε ανακατεύοντας δυναμικά τις δυο φάσεις.

 Εργαλεία :  αναδευτήρας ή μιξεράκι του φραπέ

Πρακτικά : Σε συνδυασμό με το γαλακτωματοποιητή VE (που θα ενσωματωθεί στην ελαιώδη φάση)

      • η χρήση του γαλακτωματοποιητή VE σε πιο υψηλή συγκέντρωση  ευνοεί υφή πιο πυκνόρρευστη, κρεμώδη με πλούσια αίσθηση χωρίς λιπαρότητα .
      • η χρήση του γαλακτωματοποιητή MF σε πιο υψηλή συγκέντρωση  ευνοεί υφή πιο ρευστή, υδάτινη (άλλα η αύξηση του ποσοστού MF για ίδια ποσότητα VE θα πυκνώσει το μείγμα)

 

% γαλακτωματοποιητή MF

%  γαλακτωματοποιητή VE 

0.5%

2.5%

5%

10%

0.5%

Δεν φτιάχνει

εμουλσιόν

Δεν συνιστάται,

ασταθή

Ημι-παχύρρευστη κρέμα, καλή σταθερότητα, ύφη πολύ μαλακτική, ιδανική γiα προϊόντα αντι-γήρανσης. Μπορείτε να πετύχετε αφρό με τη χρήση του mousseur émulsionneur.

Πολύ συμπαγής κρέμα, καλή σταθερότητα με 10 ως 30% φυτικού ελαίου, πολύ πυκνή ύφη χρησιμοποιώντας μικρές ποσότητες σε μασάζ για πολύ μαλακτικό αποτέλεσμα, ιδανικό για κρέμες για τα χέρια π.χ..

2.5%

Δεν συνιστάται,

ασταθή

Κρεμώδης κρέμα αρκετά ρευστή, καλή σταθερότητα με 20 ως 30% φυτικού ελαίου, δροσερή ύφη γαλακτώματος.

Παχύρρευστη και λεία κρέμα, πολύ καλή σταθερότητα με 10 ως 30% φυτικού ελαίου, δροσερή μεταξωτή  ύφη, ιδανική για κρέμα προσώπου σε βάζο.

Δεν έχει ελεχθεί , χωρίς ενδιαφέρον

5%

Κρεμώδης γαλάκτωμα, καλή σταθερότητα με 10 ως 30% φυτικού ελαίου, δροσερή ενυδατική ύφη.

Ημι-παχύρρευστη και λεία κρέμα, πολύ καλή σταθερότητα με 10 ως 30% φυτικού ελαίου, κρεμώδης ύφη, ιδανικό για ενυδατικό προϊόν.

Παχύρρευστη κρέμα, πολύ καλή σταθερότητα με 10 ως 30% φυτικού ελαίου, ‘cocoon’ ύφη, ιδανικό για κρέμα νύχτας.

Δεν έχει ελεχθεί , χωρίς ενδιαφέρον

10%

Ρευστή κρέμα στην επιδερμίδα, καλή σταθερότητα, κρεμώδης πολύ ενυδατική ύφη.

Παχύρρευστη δροσερή κρέμα, πολύ καλή σταθερότητα,κρεμώδης πολύ διεισδυτική ύφη. Μπορείτε να πετύχετε παχύρρευστο αφρό με τη χρήση του mousseur émulsionneur.

Δεν έχει ελεχθεί , χωρίς ενδιαφέρον

Δεν έχει ελεχθεί , χωρίς ενδιαφέρον

 

Συγκριτικός πίνακας ποσοτήτων

 

Φτυαράκι

5 ml

Φτυαράκι

2 ml

Κουτάλι

 TAD

Κουτάλι

 DASH

ΚουτάλιPINCH

ΚουτάλιSMIDGEN

Κουτάλι

DROP

3.5 g (±0.1)

 

1.5 g(±0.1)

0.71 g(±0.02)

0.27g(±0.01)

0.20g(±0.01)

0.07g(±0.01)

0.03g

Τυπικές δοσολογίες

Συνολική ποσότητα στο προϊόν

1% γαλακτωματοποιητή MF

5% γαλακτωματοποιητή MF

10% γαλακτωματοποιητή MF

30  ml

0.6 g

1.5 g

3.0 g

50 ml

1.0 g

2.5 g

5.0 g

100 ml

2.0 g

5.0 g

10.0 g

Συμβατότητα με τα συντηρητικά :  δεν έχει παρατηρηθεί συνέπεια στην σταθερότητα με την χρήση συντηρητικών όπως εκχύλισμα σπορών γκρέιπφρουτ, Cosgard, Natacide.

Συνδυασμοί :

        • Χρησιμοποιείτε πάντα με άλλο συν-γαλακτωματοποιητή, συνήθως το γαλακτωματοποιητή VE
        • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλο συν-γαλακτωματοποιητή, όπως την κετυλική αλκοόλη
        • Χρησιμοποιείτε επίσης σε συνδυασμό με εστέρα ζάχαρης  (3-5%) υφής και ρευστές δροσερές κρέμες γαλακτωματοποιημένες σε χαμηλή θερμοκρασία.

 

Προφυλάξεις χρήσης :  Μακριά από παιδιά, μη καταπίνετε, αποφεύγετε την επαφή με τα μάτια

Προσοχή :  Για αποφυγή αλλεργικής αντίδρασης προτείνουμε να δοκιμάζετε την κρέμα σας στο εσωτερικό μέρος του αγκώνα σας και να περιμένετε 24 ώρες (ιδανικά 48Η) για να παρατηρήσετε πιθανή αντίδραση. Σε περίπτωση αντίδρασης, μην τη χρησιμοποιήσετε.

 

Φωτογραφία

Σύνθεση

εργαλείο

Αποτέλεσμα

 

 

  • 0.5% γαλακτωματοποιητή MF
  • 10% γαλακτωματοποιητή VE
  • 30% σησαμέλαιο
  • 58.9% νερό
  • 0.6% συντηριτικό Cosgard

Αναδευτήρα χειρός

Συμπαγής κρέμα, σαν βούτυρο άλλα με μη-λιπαρή και πολύ διεισδυτική ύφη

 

  • 0.5% γαλακτωματοποιητή MF
  • 5% γαλακτωματοποιητή VE
  • 30% Macadamia λάδι
  • 63.9% νερό
  • 0.6% συντηριτικό Cosgard

Αναδευτήρα ή μιξεράκι του φραπέ

Κρεμώδης κρέμα ημι-παχύρευστη, απαλή ύφη, θρεπτικό χωρίς να είναι λιπαρή

 

  • 5% γαλακτωματοποιητή MF
  • 5% γαλακτωματοποιητή VE
  • 30% σησαμέλαιο
  • 59.4% eau
  • 0.6% συντηριτικό Cosgard

Αναδευτήρα χειρός

Κρεμώδης κρέμα, ύφη σαν γιαούρτη

 

  • 10% γαλακτωματοποιητή MF
  • 0.5% γαλακτωματοποιητή VE
  • 30% σησαμέλαιο
  • 58.9% eau
  • 0.6% συντηριτικό Cosgard

Αναδευτήρα χειρός

Κρέμα-αφρός, πολύ απαλή και ρευστή ύφη στην επιδερμίδα.

 

  • 10% γαλακτωματοποιητή MF
  • 3% γαλακτωματοποιητή VE
  • 30% σησαμέλαιο
  • 56.4% νερό
  • 0.6% συντηριτικό Cosgard

Αναδευτήρα χειρός

Δροσερή παχύρευστη γυαλιστερή κρέμα

 

  • 5% γαλακτωματοποιητή MF
  • 0.5% γαλακτωματοποιητή VE
  • 30% σησαμέλαιο
  • 63.9% νερό
  • 0.6% συντηριτικό Cosgard

Αναδευτήρα ή μιξεράκι του φραπέ

Ενυδατικό κρεμώδης γαλάκτωμα, πολύ διεισδυτική ύφη

 

  • 2.5% γαλακτωματοποιητή MF
  • 2.5% γαλακτωματοποιητή VE
  • 20% σησαμέλαιο
  • 74.4% νερό
  • 0.6% συντηριτικό Cosgard

Αναδευτήρα ή μιξεράκι του φραπέ

Ρευστή ελαφριά κρέμα, πολύ ενυδατική.

 

  • 5% γαλακτωματοποιητή VE
  • 3% κετυλική αλκοόλη
  • 30% σησαμέλαιο
  • 61.4% νερό
  • 0.6%  συντηριτικό Cosgard

Αναδευτήρα ή μιξεράκι του φραπέ

παχύρευστη κρέμα, πολύ μαλακτική ύφη

Σημείωση : Η φύση του φυτικού ελαίου που χρησιμοποιείτε έχει μεγάλη  επιρροή στην ύφη των εμουλσιόν. Έτσι, εμουλσιόν φτιαγμένη με βάση λάδι αβοκάντο ή σιτέλαιο θα έχει πιο  πλούσια ύφη από με μείγμα με βάση στεγνά έλαια όπως φουντουκέλαιο ή  έλαιο πεπονιού. Η προσθήκη αιθέριων ελαίων, μερικών ενεργών συστατικών και συντηρητικών στο παρασκεύασμα σας μπορεί να αλλάξει την τελική ύφη.

Σημειώσετε όλες τις προσπάθειες σας για να στήσετε μια βάση δεδομένων, που θα συμβουλευτείτε σε κάθε καινούργια συνταγή.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος Μ/Δ
Βάρος