ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ

8.60 

Η γλυκόριζα είναι ποώδης θάμνος ύψους 1 – 1,5 μέτρου, γνωστό για το χαρακτηριστικό άρωμ ατης ρίζας του. Έχει αρωματική δύναμη που είναι ιδανική για οδοντόπαστες και όχι μόνο.

Είναι πλούσια σε γλυκοριζικό οξύ και φλαβονοειδή που το καθιστούν ιδιαίτερα ενδιαφέρον για ευαίσθητες ή ερεθισμένες επιδερμίδες και να δώσουμε λάμψη στην επιδερμίδα.

Εκκαθάριση
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Βοτανική ονομασία : Glycyrrhiza glabra (γλυκόριζα η λεία)

Μέθοδος παραλαβής : Αποξηραμένη ρίζα γλυκόριζας, καθαρισμένη και αλεσμένη σε σκόνη.

Ονομασία INCI : Glycyrrhiza glabra root powder

Δράση : Πρόσθετο σε οδοντόπαστα (γεύση), ήπιο λευκαντικό (επιδερμίδα και δόντια) , αντιφλεγμονώδες.

Ποιότης : 100 % φυτικό, ποιότητα καλλυντική και διατροφική.

 Είναι θάμνος ύψους 50-100 εκ., με ρίζες που φτάνουν τα 1-2 μέτρα, κυλινδρικές, διακλαδισμένες και σαρκώδεις. Αυτές είναι που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς και στα καλλυντικά. Είναι γνωστή εδώ και αιώνες για τη χαρακτηριστική γεύση της ρίζας της. Έχει αρωματική δύναμη και είναι πολύτιμη στην παρασκευή οδοντόπαστας και όχι μόνο. 

Πράγματι καθώς είναι πλούσια σε γλυκυρριζινικό οξύ και φλαβονοειδή πράγμα που την καθιστά πολύ ενδιαφέρουσα για να καταπραΰνει τις ερεθισμένες επιδερμίδες ή ευαίσθητες και να χαρίσει λάμψη.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • ‘Όψη: λεπτή σκόνη
  • Χρώμα : ανοικτό κίτρινο
  • Οσμή : διακριτική γλυκόριζας
  • Γεύση  : έντονη και χαρακτηριστική

ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Καθαρή σκόνη γλυκόριζας με μεγάλη συγκέντρωση ενεργών στοιχείων :

  • Γλυκόριζα ή γλυκυριζινικό οξύ
  • Φλαβονοειδή

Προτεινόμενη δοσολογία στα καλλυντικά

 2 ως 5 % d σε οδοντόπαστες, κρέμες, τζελ για πλύσιμο, σαπούνια, γαλακτώματα για το σώμα

ΧΡΗΣΕΙΣ

Ιδιότητες

  • Γλυκειά γεύση, απαλή, ελαφρά πικρή, χαρακτηριστική
  • Δίνει δροσερή αναπνοή.
  • Καταπολεμά τις αλλεργίες και τις φλεγμονές της επιδερμίδας, μαλακώνει την επιδερμίδα.
  • Λευκαίνει την επιδερμίδα, δίνει λάμψη

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Για να φτιάξετε καλλυντικά στο σπίτι :

  • Οδοντόπαστες
  • Άσπρισμα
  • Αντιγηραντική δράση, για ώριμες επιδερμίδες
  • Ερεθισμένη επιδερμίδα, έκζεμα, δερματίτιδα
  • Μαλακτική, ενυδατική δράση για ταλαιπωρημένες επιδερμίδες(από κρύο, ήλιο, αέρα…) ή ευαίσθητες.

————————————————————-

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Συνήθης δοσολογία : 2 ως 5 %  να προστεθεί στο καλλυντικό σας.

 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ (θα βρείτε σε μας τα φτυαράκια και τα κουταλάκια)

1 φτυάρι 5 ml (κοφτό)

1 φτυάρι 2 ml (κοφτό)

1 κουταλάκι inox DROP

1 κουταλάκι inox SMIDGEN

1 κουταλάκι inox PINCH

2,4 g ± 0,1

1,0 g ± 0,1

0,50 g± 0,02

0,17 g± 0,01

0,12 g± 0,01

 

ΤΥΠΙΚΕΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ

συνολική ποσότητα προϊόντος

2 % Γλυκόριζας

5 % Γλυκόριζας

15 ml 0,3 g = 2 κουτ. SMIDGEN 0,75 g = 1 κουτ. DROP + 1 κουτ. SMIDGEN
30 ml 0,6 g = 1 κουτ.  DROP + 1 κουτ. PINCH 1,5 g = 1 φτυάρι 2 ml + 1 κουτ. DROP
50 ml 1,25 g = 1 φτυάρι 2 ml + 1 κουτ.  SMIDGEN 2,5 g = 1 φτυάρι 5 ml
100 ml 2,5 g = 1 φτυάρι 5 ml 5 g = 2 φτυάρια 5 ml
250 ml 7,5 g = 3 φτυάρια 5 ml 15 g = 6 φτυάρια 5 ml

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Είναι πολύ ευαίσθητο στην υγρασία, στο φως και στη θερμότητα. Κλείνετε ερμητικά μετά από κάθε χρήση αφού έχετε βγάλει τον αέρα.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος