Καράντζα

19.50 

Το λάδι Karanja (Ινδική οξυά) ΒΙΟ έχει την ιδιότητα να απαρροφά ένα μέρος της υπεριώδους ακτινοβολίας χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε φλαβονοειδή και κυρίως  πονγκαμόλη.

Οι φωτοπραστατευτικές του ιδιότητες έχουν καταμετρηθεί και αποδεχτεί εργαστηριακά με το δείκτη προστασίας (Sun Protection Factor).

Πρόκειται για εξαιρετικό φυτικό έλαιο ιδιαίτερα δραστικό και έχει και άλλες ενδιαφέρουσες μαλακτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες που προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Εκκαθάριση
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: , Ετικέτα:

Περιγραφή

Φυτικό λάδι Καράντζα (ινδική οξυά) : Pongamia glabra

Εκτός από την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία είναι αντιμικροβιακό κάτι που είναι χρήσιμο πχ στην ακμεϊκή επιδερμίδα. Ενσωματώνεται στις συνταγές για τα αντηλιακά : κρέμες, λοσιόν, γαλακτώματα, αλοιφές και στικ αλλά και για μετά την ηλιοθεραπεία.

Πολύ θρεπτικό για τα μαλλιά που προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Παραδοσικά η ιδνική οξιά χρησιμοποείται στην Αγιουβερδική ιατρική. Όλα τα μέρη του φυτού χρησιμοποιούνται ως φάρμακα στην θεραπεία όγκων, δερματολογικές ασθένειες, αποστήματα, έλκη, ρευματικοί πόνοι, διάρροια, διαβήτη κλπ…

Σήμερα χρησιμοποιείται στην γεωργία για τις εντιμοκτόνες και αντιηματώδης ιδιότητες της που είναι επιστημονική αποδεδειγμένες με μελέτες.

Τρόπος παραλαβής : Πρώτη μηχανική έκθλιψη ψυχρή, φυσική διαδικασία αφαίρεσης οσμών.

Μέρος φυτού : Σπόροι

Βοτανολογική ονομασία : Pongamia glabra

Βοτανολογική οικογένεια : Leguminaceae

Ποιότητα : 100% αγνή και φυσική, παρθένο, πρώτης ψυχρής έκθλιψης χωρίς χημική επεξεργασία, για καλλυντική χρήση.

Δεν οξειδώνεται εύκολα

Χώρα προέλευσης : Ινδίες

Καλλιέργεια :  Βιολογική, πιστοποιημένη από Ecocert Greenlife σύμφωνα με τις προδιαγραφές ECOCERT http://cosmetiques.ecocert.com

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Φωτοπροστατευτική : απορρροφά τις ακτίνες UVA, UVB, με επιστημονικά αποδεδειγμένο SPF από το εργαστήριο Laboratoire Hélioscience, εξειδικευμένο στην εκτίμηση της προστασίας από τον ήλιο. Η πονγκαμόλη και η λακαραντζίνη είναι μόρια που περιέχει το λάδι Karanja και προστατεύουν την επιδερμίδα από τα ηλικά εγκεύματα και την γήρανση της επιδερμίδας από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.
  • Βοηθά στην απόκτηση δείκτη προστασίας από τις ακτίνες UVB στις συνταγές :
    • Ελαφρά προστασία για το πρόσωπο (SPF 8-10) σε λάδι, σε ποσοστό 80%
    • Υψηλός δείκτης προστασίας (SPF 15-30) σε κρέμα ή γαλάκτωμα (“νερό σε λάδι”) σε ποσοστό 40% σε συνδυασμό με  l’Ecran solaire naturel (10-15%) και ενδεχομένως οξείδιο του ψευδαργύρου (2-5%).
  • Αντιμικροβιακή δράση: μελέτες in vitro δείχνουν ότι το λάδι Karanja αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό ορισμένων βακτηριδίων και μυκήτων ορισμένα από τα οποία είναι υπεύθυνα για λοιμώξεις της επιδερμίδας.
  • Μαλλακτική, περιέχει λιπαρά οξέα που μαλακώνουν την επιδερμίδα και την κάνουν πιο ελαστική διατηρώντας την σωστή ενυδάτωση της. 

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ

  • Ποτέ σκέτο στην επιδερμίδα
  • Σε μείγμα με άλλα φυτικά έλαια.
  • Στην ελαιώδη φάση σε γαλακτώματα, αλοιφές και στικ.

Μάξιμουμ δοσολογίες :

  • 80% σε προϊόντα για το πρόσωπο
  • 30% σε προϊόντα για το σώμα, εκτός από αντηλιακά.
  • 20% σε αντηλιακά για το σώμα.
  • 15% σε προϊόντα για παιδιά από 12 ως 36 μηνών.
  • Δεν συστήνεται σε παιδιά κάτω του 1 έτους.

Συμβουλές για συνταγές

  • Για να παρασκευάσετε αντηλιακά με ένα καλό δείκτη προστασίας συνδυάστε το φυτικό έλαιο Karanja BIO με το Ecran solaire φυσικό στις συνταγές σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε οξείδιο του ψευδαργύρου που θα αυξήσει την ιακνότητα αντανάκλασης της υπεριώδους ακτινοβολία (UV).
  • Για πιο αποτελεσματική αντηλιακή προστασία προτιμείστε λάδια με παχιά υφή που αφήνουν προστετυτικό στρώμα στην επιφάνεια. 
    • Ένα πλούσιο, παχύρρευστο λάδι προστατεύει καλύτερα από ένα ξηρό και διεισδυτικό.
    • Φτιάξτε ένα “γελατινοποιημένο έλαιο” με το Cera bellina για να παρασκευάσετε λάδι με αρκετά προστετευτικό στρώμα.
    • Προτιμείστε τα γαλακτώματα “λάδι στο νερό” (με το Cire Olive Protection ή τον γαλακτωματοποιητή Emul’ minute), που είναι πιο προστατευτικοί και ανθεκτικοί στο νερό από ένα γαλάκτωμα “νερό στο λάδι”. Το Cire Olive protection επιτρέπει να αυξήσουμε το ποσοστό του φυτικού ελαίου Karanja BIO.
    • Αποφεύγετε τα γαλακτώματα που περιέχουν ξηρά και διεισδυτικά μαλακτικά (Dry touch, Coco silicone, Dicaprylyl carbonate)
  • Για να φτιάξετε αντηλικακό με εγγυημένο δείκτη προστασίας ακολουθείστε τις συνταγές μας που δίνουν δείκτη προστασία SPF υπολογισμένο in vitro ή δώστε το προϊόν σας για τεστ σε εξειδικευμένα εργαστήρια.
  • Είναι αδύνατον να ξέορυμε a priori (εκ των προτέρων) τον δείκτη προστασίας ενός αντηλακού που έχει υποστεί τεστ SPF, γιατί δεν εξαρτάται μόνο από το ποσοστό ελαίου Karanja και Ecran solaire naturel, αλλά και από την συνταγή και τα άλλα συστατικά που το συνθέτουν.

——————————————————————————-

ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ  σε συνδυασμό με το Écran solaire naturel :

Το Écran solaire naturel περιέχει 25 à 50% φυτικού ελαίου Karanja BIO. Για να μην ξεπεράσετε το μάξιμουμ επιτρεπόμενο ποσοστό που συστήνουμε στις συνταγές προτείνουμε τις παρακάτω αναλογίες :

 

Τύπος ΣΥΝΤΑΓΗ Écran solaire naturel % ελαίου Karanja BIO
ΠΡΟΣΩΠΟ
  • Αντηλιακό λάδι προσώπου μικρή προστασία
0 % 80%
  • Κρέμα ανηλιακή προσώπου μικρή ως μέτρια προστασία
5 – 20%  10 – 30%
  • Αντηλιακή κρέμα προσώπου μέτρια ως υψηλή προστασία (σε γαλάκτωμα “νερό σε λάδι”)
 15% 40%
  • Αντηλιακή αλοιφή σώματος (λάδι πιο παχύ με Cera bellina πχ) προστασία πολύ μικρή ως μικρή.
5 – 20% 70%
ΣΏΜΑ
  • Αντηλιακή αλοιφή σώματος (λάδι πιο παχύ με Cera bellina πχ) προστασία πολύ μικρή ως μικρή
5 à 20% 10%
  • Αντηλιακό γαλάκτωμα σώματος ( “νερό σε λάδι”) μικρή προστασία
20% 0 à 10%
ΠΑΙΔΙΑ
  • Αντηλιακό για παιδιά ( “νερό σε λάδι”) μικρή προστασία

 

————————-

 

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος Μ/Δ
Βάρος