SODIUM COCO SULFATE 500gr

18.00 

Προερχόμενο από έλαιο καρύδας, αυτό το τασιενεργό, με τη μορφή φιδέ είναι το απαραίτητο συστατικό για τη παρασκευή στερεών σαμπουάν.  Είναι άριστο υλικό, πολύ εύκολο στη χρήση,  και επιτρέπει την ενσωμάτωση φυτικών ελαίων ή βουτύρων.

Εκκαθάριση
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Προερχόμενο από έλαιο καρύδας, αυτό το τασιενεργό, με τη μορφή φιδέ είναι το απαραίτητο συστατικό για τη παρασκευή στερεών σαμπουάν.

 Είναι άριστο υλικό, πολύ εύκολο στη χρήση,  και επιτρέπει την ενσωμάτωση φυτικών ελαίων ή βουτύρων.

  • Λειτουργία: Απορρυπαντικό Επιφανειοδραστικό (καθαριστικό και αφριστικό)
  • Σύνθεση: παράγωγα θειικών των λιπαρών οξέων ελαίου καρύδας
  • Προέλευση: φυτική (λάδι καρύδας)
  • Τύπος: ανιονικό
  • INCI: Sodium coco-sulfate
  • Εμφάνιση: Φιδές μικρός
  • Χρώμα: Λευκό
  • Οσμή: Χαρακτηριστική
  • Αποθήκευση: Να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από υγρασία και το φως. Ξανασφραγίστε το δοχείο αποθήκευσης μετά τη χρήση.

Συσκευασία 500 γραμμαρίων

Τα στερεά σαμπουάν είναι  σύγχρονη τάση, οικολογική και καινοτόμα. Είναι ένα συμπυκνωμένο προϊόν χωρίς συσκευασία, χωρίς συντηρητικό, το οποίο καταλαμβάνει λίγο χώρο και είναι εύκολο στη μεταφορά. Με το σαμπουάν “μπάρα” των 100 g μπορείτε να λουστείτε περίπου 70 με 80 φορές. Μπορείτε να προσθέσετε θρεπτικά έλαια και βούτυρα, βιταμίνες, ενεργά συστατικά, αργίλους, χρώμα, και να του δώσετε ότι σχήμα θέλετε.

Το Sodium coco-sulfate είναι μία επιφανειοδραστική στερεή σκόνη, λιγότερο ερεθιστική από άλλες σκόνες παρομοίου τύπου. Η μορφή της σε κομματάκια φιδέ διευκολύνει στη χρήση. Θέλει προσοχή να τη χειριζόσαστε με γάντια, γυαλιά και μάσκα γιατί ερεθίζει την αναπνευστική οδό. Δεν έχει σχέση με τη καυστική σόδα και δεν είναι καυστική.

Επιφανειοδραστικά (ή τασιενεργά)

Ορισμός : Επιφανειοδραστική ουσία είναι ένωση που αλλάζει την επιφανειακή τάση ανάμεσα σε επιφάνειες (δηλαδή τη τάση που υπάρχει στην διαχωριστική επιφάνεια δύο σωμάτων). Οι επιφανειοδραστικές ενώσεις είναι µόρια αµφίφιλα, δηλαδή αποτελούνται από δυο τμήματα διαφορετικής πολικότητας, ένα λιπόφιλο που διαλύεται σε λιπαρές ουσίες και ένα υδρόφιλο  που διαλύεται στο νερό.

Επιφανειοδραστικά

 Ορισμός : Επιφανειοδραστική ουσία είναι ένωση που αλλάζει την επιφανειακή τάση ανάμεσα από δυο επιφάνειες (δηλαδή τη τάση που υπάρχει στην διαχωριστική επιφάνεια των δύο χώρων). Οι επιφανειοδραστικές ενώσεις είναι µόρια αµφίφιλα, δηλαδή αποτελούνται από δυο τμήματα διαφορετικής πολικότητας, ένα λιπόφιλο που διαλύεται σε λιπαρές ουσίες και ένα υδρόφιλο  που διαλύεται στο νερό.

Υδρόφιλο τμήμα               Λιπόφιλο τμήμα

Χρήσεις των επιφανειοδραστικών ουσιών:  χάρη στις ιδιότητες τους, τα επιφανειοδραστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διαφόρους τρόπους:

– Απορρυπαντικός παράγοντας (ή καθαριστικό) : δηλαδή ικανό να βγάλει ακαθαρσίες  και βρωμιές.

– Αφριστικός παράγοντας : εδράζεται στην διεπιφάνεια νερού-αέρα, βοηθά τη  διάσπαση μεγάλου όγκου αερίου σε μικρό όγκο υγρού και έχει ως συνέπεια τη δημιουργία αφρού.

– Διαβρεκτικός παράγοντας : επιτρέπει μεγαλύτερη διάχυση υγρού επάνω σε στερεό.

– Γαλακτωματοποιητικός παράγοντας : ο γαλακτωματοποιητής κάνει δυο μη αναμείξιμα υγρά να αναμειχτούν, όπως π.χ.  νερό και  λάδι και έτσι σχηματίζεται γαλάκτωμα.

– Παράγοντας conditioner : ξεμπερδεύει τα μαλλιά, περιορίζει το φριζάρισμα και τον στατικό ηλεκτρισμό στα μαλλιά.

Είδη επιφανειοδραστικών ουσιών: υπάρχουν  4 είδη επιφανειοδραστικών ουσιών που ταξινομούνται ανάλογα με την φύση του υδρόφιλου μέρους.

– Ανιονικά επιφανειοδραστικά : το υδρόφιλο μέρος έχει αρνητικό φορτίο ανιόν), είναι ιδιαίτερα απορρυπαντικά.

– Κατιονικά επιφανειοδραστικά : το υδρόφιλο μέρος έχει θετικό φορτίο (κατιόν), μπορεί να είναι ερεθιστικά για τους βλεννογόνους.

– Αμφοτερικά  επιφανειοδραστικά :  που περιέχουν δυο φορτία ένα θετικό και ένα αρνητικό.

– Μη-ιονικά επιφανειοδραστικά : που δεν περιέχουν κανένα φορτίο. Είναι τα πιο δημοφιλή επιφανειοδραστικά μας γιατί είναι ελάχιστα ερεθιστικά και βιοδιασπώμενα.

 

Βοηθητική επιφανειοδραστική ουσία :

Βοηθητική επιφανειοδραστική ουσία είναι ένωση, η οποία, σε μικρότερες ποσότητες, είναι ικανή να ενισχύσει τις  ιδιότητες του κύριου επιφανειοδραστικού ώστε να βελτιώσει τις επιδόσεις (αφριστική δύναμη, απαλότητα. ..) του τελικού μείγματος.

Τύπος δέρματος και μαλλιών : ΌΛΑ τα είδη μαλλιών .

Ιδιότητες :

  • Επιφανειοδραστικό σε στέρεα μορφή,  σε συνταγές  για συμπυκνωμένα σαμπουάν, στερεά  σαμπουάν
  • Πολύ καλή αφριστική δύναμη,
  • Πολύ καλή ύφη στο πλύσιμο : απλώνεται εύκολα στα μαλλιά και πλένει πολύ καλά.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές που περιέχουν βούτυρα και έλαια για θρεπτικό και conditioner αποτέλεσμα, χωρίς να χάσει την καθαριστική και αφριστική δύναμη του και χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά.

 

Χρήση:  Παρασκευή στέρεων σαμπουάν : σαμπουάν ‘μπάρα’,  σαμπουάν ‘μικροί δίσκοι’, σαμπουάν ‘muffins’ ή άλλα αρωματισμένα σχήματα που θα φανταστείτε οι ίδιοι.

Διαλυτότητα : διαλύεται σε ζεστό νερό

Δοσολογία  :από 10 ως 0 % (του συνολικού βάρος του παρασκευάσματος σας)

Τρόπος εφαρμογής :

                          Εργαλείο : inox σπάτουλα ή γουδί (προαιρετικό)

 

Παρασκευής στέρεου σαμπουάν : θερμάνετε το Sodium coco sulfate στο μπεν-μαρί με μικρή ποσότητα νερού (περίπου 10% νερό, προσαρμόστε αν χρειαστεί) και ενδεχομένως βούτυρο ή φυτικό έλαιο , ανακατεύοντας συνεχώς.

Το Sodium coco sulfate δεν λιώνει. Η θέρμανση πρέπει να είναι αρκετή για να λιώσει το βούτυρο (αν χρησιμοποιείται) και να μαλακώσει το επιφανειοδραστικό, για να μπορεί να ανακατευτεί με τα άλλα υλικά.

Προσθέσετε ενδεχόμενος ενεργά συστατικά, χρωστικά, αιθέρια έλαια ή αρωματικά εκχυλίσματα.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά, πατώντας το  Sodium coco sulfate για να φτιάξετε ομοιογενή πάστα (υπάρχει περίπτωση να φαίνονται ακόμα λίγα φιδέ στο τελειωμένο προϊόν, αλλά δεν είναι πρόβλημα).

Μεταφέρετε την πάστα σε καλούπι λαδωμένο, πιέζοντας καλά.

Αφήσετε να σκληρύνει (ενδεχόμενος μπορείτε να βάλετε το καλούπι στην κατάψυξη για 10 λεπτά) πριν το ξε-καλουπώσετε.

Αφήσετε το στερεό σαμπουάν να στεγνώσει  μερικές μέρες αν είναι ακόμα μαλακό.

Συμβουλή :  για να πετύχετε ομοιογενή πάστα, συνθλίψτε το Sodium coco sulfate με γουδοχέρι στο μπολ παρασκευής σας.

 

Προφυλάξεις : Προσοχή, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε  μπεν μαρί  για να αποφύγετε να κάψετε το επιφανειοδραστικό στο βάθος του μπολ. Θερμαίνετε απαλά ανακατεύοντας  συνεχώς και αποφύγετε να θερμάνετε πολύ δυνατά και για πολύ ώρα.

 

Πίνακας αντιστοιχίας (φτυαράκια και κουτάλια δοσομετρητές)

Φτυαράκι

5 ml

Φτυαράκι

2 ml

Κουτάλι TAD

Κουτάλι DASH

Κουτάλι PINCH

Κουτάλι SMIDGEN

3.7 g

(±0.2g)

1.7 g(±0.1)

0.65 g

(±0.05 g)

0.29 g (±0.303g)

0.22g

(±0.02g)

0.08 g

(0.01g)

Συνδυασμοί :

  • Χρησιμοποιείστε το ως μοναδικό επιφανειοδραστικό στα στέρεα σαμπουάν.
  • Σε συνδυασμό με το υγρό επιφανειοδραστικό ‘Douceur de coco”  (ή βάση ‘Douceur de coco’  περιέχει ήδη νερό οπότε θα πρέπει τότε να το αφαιρέσετε από την συνταγή) για πιο μεγάλη απαλότητα και λιπαντικές ιδιότητες.

 

Προφυλάξεις χρήσης :

  • Μακριά από παιδιά, μην το καταπίνετε, αποφύγετε την επαφή με τα μάτια.
  • Προϊόν, σε μορφή σκόνης, πιθανά ερεθιστικό για την αναπνευστική οδό και την επιδερμίδα όταν θερμαίνεται, να το χειριζόσαστε με γάντια, γυαλιά και μάσκα.
  • Σε μορφή σαμπουάν, μπορεί να τσούξει  ελαφρά τα ματιά. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Δεν συνιστάται σε προϊόντα για παιδιά.
  • Το Sodium coco sulfate μπορεί να είναι ερεθιστικό για μερικά άτομα. Πρέπει να  αποφύγετε την χρήση του, κυρίως σε άτομα με ευαισθησία στο Sodium Lauryl Sulfate. Δοκιμάσετε τα προϊόντα σας  σε μικρή επιφάνεια επιδερμίδας πριν τη χρήση τους.

 

Τυπικές συνταγές :

Βασικό στέρεο σαμπουάν

στέρεο σαμπουάν για ξηρά μαλλιά

  • Sodium coco sulfate : 80%
  • Φυτικό βούτυρο: 10%
  • Νερό : 10%
  • Sodium coco sulfate : 65%
  • Βάση ‘Douceur de coco’ : 20%
  • Φυτικό βούτυρο: 10%
  • Φυτικό έλαιο: 5%

 

Προτάσεις με πρόσθετα :

Θρεπτικά

Conditioner

  • Φυτικά βούτυρα (καριτέ, murumuru, μάνγκο, κακάο… ) : 1-10%
  • Φυτικά έλαια (sapote, καρυδέλαιο, καμέλια, εξωτικά φρούτα, καστορέλαιο, μπρόκολο…) : 1-10%
  • Φυτοκερατίνη: 1-10%
  • Φυτική σιλικόνη l : 3-10% (μπορεί να αντικαταστήσει το νερό)
  • Σκόνη από μετάξι : 0.1-1%
  • Ινουλίνη : 1-2%
  • Φυτικές Céramides : 1-5%

Θεραπευτικά

Αρωματιστικά /Χρωστικά

  • Σκόνη τσουκνίδας (κατά την τριχόπτωση, την πιτυρίδα, δυναμωτικό)
  • Εκχύλισμα κολλιτσίδας  (καταπραϋντικό, τονωτικό, κατά την τριχόπτωση) : 1-5%
  • Παιωνία σε σκόνη (καταπραΰνει τα ερεθισμένα δέρματα του κεφαλιού)
  • Αιθέρια έλαια: 0.5-2%
  • Αιθέρια έλαια es : 0.5-2%
  • Αρωματικά εκχυλίσματα και φυσικά αρώματα: 1-2%
  • Χρωστικές σκόνες (curcuma, ριζάρι, urucum …)
  • Micas, φυτικά ή ορυκτά χρωστικά

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος Μ/Δ
Βάρος