ΘΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ Η ΡΙΚΙΝΕΛΑΙΟ

13.00 

Το Sulfated castor oil (θειωμένo καστορέλαιο) ή “Turkey red oil”, είναι υδατοδιαλυτό έλαιο, δηλαδή έλαιο που μπορεί να διαλυθεί πλήρως στο νερό.

Αυτό το καθιστά ένα συστατικό πρώτης επιλογής για να φτιάξετε “Μικυλλιακό νερό” (Eau Micellaire) ή για να εμπλουτίσετε τα αφρόλουτρα και τα σαμπουάν με λάδι.

Βοηθά επίσης να διασπείρετε τα αιθέρια έλαια και άλλα φυτικά έλαια σε νερό, γι ‘αυτό είναι πολύ χρήσιμο για να φτιάξετε έλαια για το μπάνιο.

Εκκαθάριση

Περιγραφή

 

Ονομασία INCI : Sulfated castor oil

Δράση : Υδατοδιαλυτός υπερλιπαντικός παράγοντας στις συνταγές αφριστικών προϊόντων, διασπείρει αιθέρια έλαια και φυτικά έλαια στο νερό.

Σύνθεση και τρόπος παραλαβής : Καστορέλαιο (ρετσινόλαδο, ρικινέλαιο)  τροποποιημένο με σούλφωση (θείωση)

Προέλευση : Φυτική ( έλαιο από σπόρους του φυτού Ρίκινος ο Κοινός- Ricinus communis).

Τύπος: Επιφανειοδραστικό ανιονικό (ικανότητες αφρισμού και διαλυτοποίησης)

Ποιότης : Καλλυντική – Αποκλειστική χρήση για καλλυντικά

Παρουσίαση : Ελαφρά παχύρρευστο υγρό, ημιδιάφανο, χρώματος κιτρινο-πορτοκαλί ως καφέ, συσκευασμένο σε φιαλίδιο “cristal” PET.

Πυκνότης : 1.1 – 1.2

pH (διάλυμα 5% στο νερό) : περίπου 7

——————————————————————–

Η θείωση με λίγα λόγια

 

Ως θείωση ορίζουμε τη σύνδεση ενός ή περισσότερων θειικών ενώσεων με άλλο χημικό μόριο. Το καστορέλαιο αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από  ρικινελαϊκό οξύ, και χάρη στην ιδιαίτερη δομή του μπορεί να γίνει εύκολα η θείωση του ελαίου αυτού. Το θειικό άλας είναι ανιονική ένωση (με αρνητικό φορτίο), υδρόφιλο (με καλή συμβατότητα στο νερό). Η θείωση του καστορέλαιου, θα του δώσει υδρόφιλο μέρος, που θα το καταστήσει διαλυτό στο νερό. Το έλαιο είναι υδρόφοβο και δεν μπορεί να αναμειχτεί με το νερό. Το θειωμένο καστορέλαιο έχει λοιπόν τις ιδιότητες επιφανειοδραστικού, δηλαδή έχει ταυτόχρονα μερική συμβατότητα με έλαιο και καλή συμβατότητα με το νερό. Έτσι Θα μπορεί να διαλύσει αιθέρια έλαια ή να διασπείρει φυτικά έλαια στο νερό.

————————————————————–

 

Συνταγές στα γρήγορα

Έλαιο για το μπάνιο : 90 ml θειωμένο καστορέλαιο + 10 ml αιθέριο έλαιο της επιλογής σας ( π.χ. : 5ml κόκκινο μανταρινιού + 5ml Νεράντζι)

Μικυλλιακό νερό με γιασεμί: 97 ml ανθόνερο από γιασεμί Sambac + 3ml θειωμένο καστορέλαιο + 20 σταγόνεςCosgard

 Λοσιόν ντεμακιγιάζ : 94 ml ανθόνερο από άνθη πορτοκαλιάς + 3ml θειωμένο καστορέλαιο + 3ml  Μακαντάμια έλαιο ΒΙΟ + 20 σταγόνες συντηρητικό Cosgard

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Υδατοδυαλυτό έλαιο : διαλύεται στο νερό
  • Μαλακτικό : Κάνει πλούσια στην αφή τα αφριστικά και καθαριστικά προϊόντα.
  • Διασπείρει τα αιθέρια έλαια στο νερό
  • Διασπείρει τα φυτικά έλαια στο νερό
  • Διασπείρει τις ελαιώδεις αρωματικές ουσίες στο νερό dans l’eau
  • Επιφανειοδραστικό : ήπια καθαριστική ικανότητα
  • Μικρή αφριστική ικανότητα : κατάλληλο για διασπορά αιθερίων ελαίων στα λουτρά με υδρομασάζ

ΧΡΗΣΕΙΣ

  • “Μικυλλιακό νερό”, λοσιόν ντεμακιγιάζ ( Τι είναι το Μικυλλιακό νερό ; Ένας στρατός από μικρές σφαίρες (μικκύλια, εξ ου και η ονομασία του), που επιτίθεται στο σύνολο των λιπαρών ουσιών (μακιγιάζ, εκκρίσεις σμήγματος …) που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας σας και σας βοηθάει, με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο να ντεμακιγιάρετε καθαρισμό και / ή να καθαρίσετε το πρόσωπο, τα μάτια και τα χείλη σας)
  • Έλαια μπάνιου
  • Θρεπτικά τζελ για ντους, σαμπουάν και μετά-το-λούσιμο.
  • Προϊόντα νοικοκυριού (ιδιαίτερα στα απορρυπαντικά ή ήπια υγρά απορρυπαντικά)

ΔΙΑΛΥΤΟΤΗΤΑ : Διαλυτό στο νερό, αδιάλυτο στο έλαιο.

 

ΤΥΠΙΚΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ  :

  • 1 έως 4% (του συνολικού βάρους) σε “Μικυλλιακό νερό”, λοσιόν ντεμακιγιάζ
  • 0.2έως 3% (του συνολικού βάρους) σε αφριστικά προϊόντα
  • 1έως 90% σε έλαιο μπάνιου

Μερικές τυπικές συνταγές

Μικυλλιακό νερό Λοσιόν ντεμακιγιάζ εμπλουτισμένη     Λοσιόν αρωματική
  • Νερό ή ανθόνερο: 97 ml
  • Sulfated castor oil : 3 ml
  • Συντηρητικό : 20 σταγόνες.
  • Νερό ή ανθόνερο : 94 ml
  • Sulfated castor oil: 3 ml
  • Φυτικό έλαιο : 3 ml
  • Συντηρητικό : 20 σταγόνες.
  • Νερό ή ανθόνερο : 95 ml
  • Sulfated castor oil : 4 ml
  • Αιθέρια έλαια: 1 ml
  • Συντηρητικό : 20 σταγόνες.
Αρωματικό έλαιο μπάνιου         Ουδέτερο τζελ ντους         Εμπλουτισμένο έλαιο μπάνιου
  • Sulfated castor oil : 90 ml
  • Αιθέρια έλαια : 10 ml

Αραιώστε 1-2 κουταλιές της σούπας του μείγματος στο νερό του μπάνιου σας.

  • Νερό ή ανθόνερο : 60 ml
  • Αφριστική Βάση Απαλή: 22 ml
  • Αφριστική βάση Συμπαγής : 15 ml
  • Sulfated castor oil : 3 ml
  • Συντηρητικό : 20 σταγόνες.
  • Sulfated castor oil : 20 ml
  • Φυτικό έλαιο : 5 ml
  • Αιθέρια έλαια : 3 ml

Αναδέψτε δυνατά πριν τη χρήση. Προσθέστε το μείγμα στο νερό του μπάνιου σας.

 

Πως το δουλεύουμε :

Εργαλείο: Σπάτουλα η κουτάλι. Το θειωμένο καστορέλαιο χρησιμοποιείται πολύ απλά ανακατεύοντας με τα άλλα συστατικά της συνταγής.
——————————————————–

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ:

  • Μακριά από παιδιά, μην καταπίνετε, όχι στα μάτια, όχι καθαρό στην επιδερμίδα. Σε περίπτωση επαφής ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
  • Φοράτε γάντια και προστατευτικά γυαλιά.

Συντήρηση: Θερμοκρασία δωματίου, χωρίς φως και υγρασία. Κλείνετε ερμητικά μετά τη χρήση.

  • Για να διασπείρετε αιθέριο έλαιο : 1 όγκο Sulfated castor oil για να διαλύσετε 1 όγκο αιθέριο έλαιο. Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το αιθέριο έλαιο και την αναλογία του στο νερό. Οι αρωματικές λοσιόν που θα φτιάξετε είναι γαλακτώδη διαλύματα σταθερά για λίγες ώρες αλλά έχουν τάση να διαχωρίζονται. Απλά ανακινήστε τότε το προϊόν πριν από τη χρήση.
  • Για να διασπείρετε φυτικό έλαιο ή ελαιώδη αρωματική ουσία : τα διαλύματα που θα φτιάξετε είναι γαλακτώδη διαλύματα σταθερά για λίγες ώρες αλλά έχουν τάση να διαχωρίζονται. Απλά ανακινήστε τότε το προϊόν πριν από τη χρήση. 1 όγκος Sulfated castor oil  για 1 όγκο φυτικού ελαίου κάνει καλή διασπορά αλλά για να είναι πιο σταθερή θα πρέπει να αυξήσουμε σε 3-4 όγκους Sulfated castor oil (θειωμένo καστορέλαιο) για 1 όγκο φυτικού ελαίου.
  • Για να διασπείρετε καλά φυτικό έλαιο στο μπάνιο σας, φτιάξτε το λάδια σας με maximum 20% φυτικού ελαίου για 80% Sulfated castor oil (θειωμένo καστορέλαιο)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος Μ/Δ
Βάρος

,