ΒΙΤΑΜΙΝΕ Ε

8.50 25.00 

Φυσικό αντιοξειδωτικό που βοηθά νε συντηρηθούν τα φυτικά έλαια και τα βούτυρα χωρίς να ταγγιάσουν (οξειδωθούν).

Η προσθήκη βιταμίνης Ε σε όλα τα προϊόντα που περιέχουν φυτικά έλαια ευαίσθητα στην οξείδωση συστήνεται ώστε να διατηρηθούν περισσότερο χρόνο.

Επίσης η βιταμίνη Ε μας ενδιαφέρει για την φροντίδα της επιδερμίδας : εξαιτερικό αντιγηραντικό, ιδιαίτερο χρήσιμο σε ξηρές και ώριμες επιδερμίδες καθώς για την περιποίηση μετά την ηιοθεραπεία.

Εκκαθάριση
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Αντιοξειδωτικό 

  • αποτρέπει το τάγγισμα των φυτικών ελαίων (και στα βούτυρα)
  • αντιγηραντικό (καταπολεμά την γήρανση της επιδερμίδας που οφείλεται στην οξίεδωση)

ΠΟΙΟΤΗΤΑ : 100% φυσική (ηλιέλαιο) χωρίς γενετική τροποποίηση.

Ονομασία  INCI : Tocopherols (mixed), helianthus annuus seed oil

ΣΥΝΘΕΣΗ : μείγμα από φυσικές τοκοφερόλες του ηλιέλαιου, αραιωμένες σε ηλιέλαιο. Η ελάχιστη περιεκτικότητα σε τοκοφερόλες είναι 50%.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Παχύρρευστο υγρό, πορτοκαλί ως καφέ, με την χαρακτηριστική μυρουδιά του ηλιέλαιου. Συσκευασμένο σε γυάλινο φιαλίδιο χωρίς σταγονόμετρο αλλ΄αμε ειδική πιπέτα για παχύρρευστα υγρά.

———————————————————-

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Αντιοξειδωτικό : προφυλάσσει φυτικά έλαια και βούτυρα από το τάγγισμα (οξείδωση).
  • Αντιγηραντικό : σταματά την δράσεων των ελέυθερων ριζών στην επιδερμίδα, ιδιαίτερη προφυλάσσει από τις υπεριώδεις ακτίνες.
  • Αντιφλεγμονώδης δράση (πχ εγκαύματα ηλίου…)
  • Βοηθά στην διατήρησης ελαστικότητας της επιδερμίδας και την ενυδάτωση ενισχύοντας τον υδρολιπιδικό φραγμό.
  • Βελτιώνει την μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας.

ΧΡΗΣΕΙΣ

Ως αντιοξειδωτικό :

  • Κηραλοιφές, βούτυρα, λάδι περιποίησης, λάδια μασάζ για την επιμήκυνση του χρόνου συντήρησης
  • Σε γαλακτώματα, καλλυντικές κρέμες.
  • Στις φιάλες με φυτικά έλαια που οξειδώνονται εύκολα για να συντηρούνται περισσότερο χρόνο.

 

Ως ενεργό συστατικό αντιοξειδωτικό :

  • Σε καλλυντικά ή σέρουμ αντιγηραντικά.
  • Για την φροντίδα πριν ή μετά την ηλιοθεραπεία.
  • Σε ξηρές επιδερμίδες.

 

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ σε λάδι και όχι σε νερό.

ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ σε ποσοστό 0.02 – 0.5%

Ως αντιοξειδωτικό : 0.02 ως 0.2%

Ως ενεργό συστατικό :: 0.1 ως 0.5%

ΔΕΝ μεταβάλει το pH.

———————————————————————————–

ΤΥΠΙΚΕΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ

Συνολική ποσότητα λαδιού ή προϊόντος 0.05% βιταμίνης E 0.1% βιταμίνης E 0.2% βιταμίνης E
~ 30 g 0.015 g ( < 1 σταγόνα) 0.03 g (περίπου 1 σταγόνα) 0.06 g (περίπου2 σταγόνες)
~ 50 g 0.025 g (περίπου 1 σταγόνα) 0.05 g (περίπου 2 σταγόνες) 0.1 g (περίπου 4 σταγόνες)
~ 100 g 0.05 g (περίπου 2 σταγόνες) 0.1 g (περίπου 4 σταγόνες) 0.2 g (περίπου 8 σταγόνες)

 

——————————————————–

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Συμβατή με όλους τους γαλακτωματοποιητές και όλες τις γόμμες.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος Μ/Δ
Βάρος

,