ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ

Οποιαδήποτε πολύ δραστική ουσία, ακόμη και φυσική, θα μπορούσε να γίνει τοξική εάν δεν τηρηθούν οι δόσεις, οι οδοί χορήγησης, η συχνότητα. Μην αυξάνετε τη δόση χωρίς τη συμβουλή ενός επαγγελματία υγείας και ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες προφύλαξης με κάθε χρήση.

Χρησιμοποιείτε πάντα 100% καθαρά, φυσικά αιθέρια έλαια ιατρικής κατηγορίας (με χημειότυπο).

Όλα τα προϊόντα αρωματοθεραπείας και τα αιθέρια έλαια πρέπει να φυλάσσονται σε ασφαλή χώρο μακριά από παιδιά και ζώα.

Τα αιθέρια έλαια είναι εύφλεκτα. Κρατήστε τα μακριά από την φωτιά.

Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Σε περίπτωση που αιθέρια έλαια έρθουν σε επαφή με τα μάτια ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό, προσθέστε κομπρέσες με φυτικό έλαιο και αναζητήστε ιατρική συμβουλή.

Μην αλλάζετε τις αναλογίες των συστατικών σε προτεινόμενες συνταγές.

Πριν τη χρήση κάθε προϊόντος αρωματοθεραπείας εφαρμόζετε μια ποσότητα σε μια μικρή περιοχή του σώματος (συνήθως στο εσωτερικό του αγκώνα) και περιμένετε 20′ – 30′ της ώρας. Αν εκδηλωθεί ερεθισμός ή αλλεργική αντίδραση αποφύγετε την χρήση του συγκεκριμένου αιθερίου ελαίου ή μείγματος αιθερίων ελαίων.

Ορισμένα αιθέρια έλαια μπορούν να προκαλέσουν φωτοευαισθησία. Συνιστάται να συμβουλεύεστε ιατρό ή φαρμακοποιό με γνώσεις ιατρικής αρωματοθεραπείας πριν την έκθεση στον ήλιο ή σε solarium.

Σε περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας ή τον αρωματοθεραπευτή σας πριν την χρήση οποιουδήποτε αιθέριου ελαίου.

Για χρήση σε παιδιά κάτω των 6 ετών να συμβουλεύεστε γιατρό με γνώσεις ιατρικής αρωματοθεραπείας ή τον κλινικό αρωματοθεραπευτή σας.

Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το ιστολόγιο και στην διακινούμενη ηλεκτρονική αλληλογραφία δεν υποκαθιστούν την ιατρική γνωμάτευση και θεραπεία. Παρακαλώ συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό σε περίπτωση προβλημάτων υγείας, χρόνιων παθήσεων, εγκυμοσύνης και θηλασμού.

Πριν από την χρήση αιθέριων ελαίων και προϊόντων αρωματοθεραπείας να συμβουλεύεστε πάντα ιατρό, φαρμακοποιό εκπαιδευμένο στην χρήση ιατρικών αιθερίων ελαίων.

Μετά την χρήση ή την υπηρεσία μασάζ με αιθέρια έλαια πλένετε πάντα τα χέρια σας.

ΜΗΝ ΧΟΡΗΓΗΤΕ ΠΟΤΕ ενδομυϊκά ή ενδοφλέβια ενέσιμα αιθέρια έλαια.

Δεν τοποθετούμε ποτέ σκέτα αιθέρια έλαια στην μύτη, στο αυτί, και στις ουρογεννητικές περιοχές. Δεν τοποθετούμε ποτέ αιθέρια έλαια στα μάτια. Το περιβάλλον των ματιών είναι υδάτινο και τα αιθέρια έλαια δεν διαλύονται σε νερό.

Σε περίπτωση κατάποσης ή δερματικής αντίδρασης πιείτε ή απλώστε ένα λιπαρό έλαιο (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο,..) και στην περίπτωση ανάγκης απευθυνθείτε στο Κέντρο Δηλητηριάσεων.

Ο συντάκτης του ιστολογίου δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων τρίτων προσώπων και για οποιεσδήποτε απώλειες, σωματικές και υλικές ζημιές προκύψουν από ακατάλληλη χρήση αιθέριων ελαίων και/ή προϊόντων αρωματοθεραπείας.

Τηλ Κέντρου Δηλητηριάσεων: +30 210 77 93 777
Ουδεμία ευθύνη φέρει η εταιρία ATHINAROM LTD για την κακή χρήση των αιθερίων ελαίων ή την χρήση μη χημειοτυπικών αιθερίων ελαίων.

———————————-

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:  οι ιδιότητες, ενδείξεις και τρόποι χρήσης των αιθέριων ελαίων προέρχονται από επιστημονικά βιβλία ή συγγράμματα αρωματοθεραπείας που έχουν επιβεβαιωθεί από πολλές κλινικές μελέτες, στους επιστημονικούς κύκλους. Αυτές οι πληροφορίες προσφέρονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό, δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση ιατρικές πληροφορίες και η εταιρεία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τη χρήση των αιθέριων ελαίων για θεραπευτικούς σκοπούς. Αν επιθυμείτε να τα χρησιμοποιήσετε συστήνουμε να συμβουλευτείτε αρωματοθεραπευτή, ή φαρμακοποιό, γιατρό με γνώσεις επιστημονικής Αρωματοθεραπείας.