Όροι Χρήσης και Οδηγός προστασίας προσωπικών δεδομένων

Όροι Χρήσης

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας συμφωνείτε να τηρήσετε τους παρακάτω όρους χρήσης που σε συνδυασμό με την πολιτική μας σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων διέπουν τις σχέσεις συνεργασίας μας μαζί σας όσον αφορά αυτόν τον δικτυακό τόπο.

O ιστότοπος www.athinarom.gr είναι ένα ηλεκτρονικό εμπορικό κατάστημα πώλησης προϊόντων που δημιούργησε και λειτουργεί η ατομική επιχείριση με την επωνυμία ΚΕΦΑΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ, που εδρεύει στην Ευαγγελίστρια Σπετσών και ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας info@athinarom.gr, τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης: 210 6911022.

Πνευματικά Δικαιώματα

Το σύνολο του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, κειμένων, άρθρων, γραφικών, φωτογραφιών, προϊόντων, παρεχόμενων υπηρεσιών, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας της επιχείρησης ΕΛΕΝΗ ΚΕΦΑΛΩΝΙΤΟΥ με διακριτικό τίτλο Athinarom και των εταιρειών Pranarôm Herbalgem, Biofloral  και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων. Τα λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα που περιλαμβάνονται στο δικτυακό τόπο ανήκουν στην επιχείρηση ΕΛΕΝΗ ΚΕΦΑΛΩΝΙΤΟΥ με διακριτικό τίτλο Athinarom και στις εταιρείες Pranarôm Herbalgem, Biofloral ή/και στα πρόσωπα που μνημονεύονται ως κύριοι των σχετικών δικαιωμάτων στο δικτυακό τόπο, και προστατεύονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την βιομηχανική ιδιοκτησία. Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδειά της επιχείρησης ΕΛΕΝΗ ΚΕΦΑΛΩΝΙΤΟΥ με διακριτικό τίτλο Athinarom και των εταιρειών Pranarôm Herbalgem, Biofloral σύμφωνα με το Ν. 2121/1993 και τους ισχύοντες στην Ελλάδα κανόνες Διεθνούς Δικαίου. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση, χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

1. Οι εγγυήσεις μας

1.1 Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων (εντός 7 ημερών)

Έχετε το δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων σας εφ’ όσον μας επιστρέψετε το πακέτο σας στην αρχική του συσκευασία σε 7 ημέρες από την παραλαβή του. Τα επιστρεφόμενα προϊόντα πρέπει να είναι άθικτα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η εγγύηση της επιστροφής του πακέτου είναι πλήρης: δεν απαιτείται αιτιολόγηση. Για κάθε αντικείμενο που επιστρέφεται ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Το πακέτο επεστράφη κλειστό: επιστροφή του ποσού της αγοράς.
  • Το προϊόν επιστρέφεται μόνο και μόνο επειδή δεν είστε ικανοποιημένοι: επιστροφή του ποσού της αγοράς, σας βαρύνουν τα έξοδα αποστολής.
  • Το προϊόν επιστρέφεται για ένα λόγο που οφείλεται στην ATHINAROM : επιστροφή του ποσού της αγοράς και πιθανόν και των εξόδων αποστολής.

1.2 Για την επιστροφή:

Για να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά σας, σας ζητάμε να συμπεριλάβετε στην αίτηση σας το όνομά σας, τη διεύθυνση και την ημερομηνία της παραγγελίας.

Δεν θα εξετάσουμε ελλιπείς αιτήσεις.

Το πακέτο επιστροφής πρέπει να σταλεί στην ακόλουθη διεύθυνση:

ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ

Τ.Κ.   18050

ΤΗΛ 2106911022

Η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει εντός 20 ημερών μετά την παραλαβή των εμπορευμάτων.

2. Η Τιμή

Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν  ΦΠΑ 24% και εξαιρούν τα έξοδα αποστολής. ΦΠΑ εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι τιμές μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση, η χρέωση γίνεται με βάση τον υφιστάμενο τιμοκατάλογο στην ημερομηνία  της παραγγελίας.

Το έξοδα αποστολής προσφέρονται για αγορές άνω των 60 €.

Μπορείτε να πληρώσετε:

  • Με αντικαταβολή (κόστος 4,10 €)
  • Με Paypal
  • Με VISA / Mastercard μέσω πύλης ασφαλούς ηλεκτρονικής πληρωμής της Εθνικής Τράπεζας
  • Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

 

3. Χρόνο επεξεργασίας της παραγγελίας σας

Επεξεργαζόμαστε τις παραγγελίες σας στο συντομότερο δυνατό χρόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Οι αποστολές πραγματοποιούνται εντός 48 ωρών από την παραλαβή της πληρωμής της παραγγελίας σας, εκτός εκτάκτων συνθηκών και περιόδους διακοπών.

Η παραγγελία σας παραδίδεται εντός 2 έως 3 εργάσιμων ημερών με συνεργαζόμενη εταιρία ταχυμεταφορών, εκτός αν υπάρχουν προβλήματα στις ταχυδρομικές υπηρεσίες παράδοσης. Στην περίπτωση αυτή η ATHINAROM δεν είναι υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις.

 

4. Ασφάλεια Συναλλαγών

Οι πληρωμές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα πραγματοποιούνται μέσω του περιβάλλοντος του PayPal ή μέσω της πύλης ασφαλών ηλεκτρονικών πληρωμών της Εθνικής Τράπεζας και χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση. Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να την αποκρυπτογραφήσει.

 

5. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες που συλλέγουμε είναι οι παρακάτω:

5.1 Πληροφορίες για την διεκπαιρέωση των παραγγελιών

Οι προσωπικές πληροφορίες που οι ίδιοι μας παρέχετε και είναι αναγκαίες έτσι ώστε να επεξεργαστούμε και να διεκπαιρεώσουμε τις παραγγελίες σας είναι:

Όνομα, διεύθυνση παράδοσης και χρέωσης, E-mail διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου για την επιβεβαίωση της παραγγελίας και παράδοσης.

5.2 Πληροφορίες περιήγησης

Πληροφορίες σχετικά με την περιήγησή σας και τις αγορές σας στην ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ενημέρωσή σας. Τέτοιες πληροφορίες είναι η διεύθυνση IP με την οποία μπορεί να αναγνωριστεί η χώρα καθώς εξυπηρετούνται διαδικτυακά παραγγελίες μόνο από Ελλάδα ή Κύπρο, το ιστορικό αγορών που εμφανίζεται στην καρτέλα πελάτη στις πληροφορίες του λογαριασμού σας και άλλες πληροφορίες από την πλοήγησή σας μέσα στην ιστοσελίδα.

5.3 Πληροφορίες από φόρμες επικοινωνίας

Οι πληροφορίες που μας παρέχετε από τις φόρμες επικοινωνίας συλλέγονται και επεξεργάζονται με σκοπό την επικοινωνία μας μαζί σας και τα δεδομένα διατηρούνται για περιορισμένο χρονικό διάστημα για τους σκοπούς αυτούς. Οι πληροφορίες που υποβάλλονται μέσω αυτών δεν χρησιμοποιούνται για σκοπούς μάρκετινγκ.

5.4 Στοιχεία πληρωμών

Τα στοιχεία των πιστωτικών ή χρεωστικών σας καρτών που εισάγονται σε περιβάλλον της Paypal ή στην πύλη ασφαλών ηλεκτρονικών πληρωμών της Εθνικής Τράπεζας, δεν μας κοινοποιούνται και ποτέ δεν έχουμε πρόσβαση στο τραπεζικό λογαριασμό σας. Η πληροφορία που αποθηκεύουμε είναι εάν η πληρωμή είναι επιτυχής ή μη επιτυχής.

5.5 Διαχείριση προσωπικών πληροφοριών χρηστών

Ανά πάσα στιγμή έχετε το δικαίωμα να τροποποιήσετε τα στοιχεία σας από την καρτέλα πελάτη στο σύνδεσμο https://www.athinarom.gr/my-account/

Δεσμευόμαστε πως δεν θα δώσουμε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους με εξαίρεση τις συνεργαζόμενες εταιρίες Διανομής και Διακίνησης εμπορευμάτων με σκοπό την ορθή μεταφορά και παραλαβή των παραγγελιών σας.

Στις περιπτώσεις αυτές η επιχείρησή μας παραμένει υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, ορίζει τα επιμέρους στοιχεία της επεξεργασίας και διασφαλίζει πως η επεξεργασία εκτελείται σύμφωνα με τον Κανονισμό της Ε.Ε περι προστασίας προσωπικών δεδομένων και πως ο καθένας μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματα που του δίδονται από το νομικό πλαίσιο. Μπορείτε πάντοτε να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας επικοινωνώντας εγγράφως μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@athinarom.gr

 

Γενικοί όροι

1. Αποδοχή των όρων

Ο πελάτης κατά τη στιγμή της παραγγελίας αναγνωρίζει ότι έχει διαβάσει τους όρους πώλησης που αναφέρονται σε αυτή την οθόνη και τους δέχεται ρητά χωρίς επιφυλάξεις.

Αυτοί οι γενικοί όροι πώλησης διέπουν τη συμβατική σχέση μεταξύ της επιχείρησής μας και του πελάτη, και τα δύο μέρη την αποδέχονται πλήρως. Αυτοί οι γενικοί όροι υπερισχύουν όλων των άλλων όρων που περιέχονται σε οποιοδήποτε άλλο έγγραφο, χωρίς προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση.

2. Η πληρωμή των εμπορευμάτων:

Η πληρωμή γίνεται, όπως προβλέπεται κατά την παραγγελία.

3. Μεταφορά και Παράδοση:

Ρητά συμφωνείται ότι η μεταβίβαση της κυριότητας των αγαθών που παραγγέλθηκαν τίθεται σε ισχύ από τη στιγμή της εξόδου από καταστήματα ή εργαστήρια μας. Ο αγοραστής συμφωνεί ως εκ τούτου να αποδεχθεί το σύνολο των κινδύνων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τις μετακινήσεις, εκτός από την περίπτωση της μεταφοράς που παρέχονται από τον πωλητή ή από έναν πράκτορα.

Είναι ευθύνη του αγοραστή να κοινοποιήσει, ενδεχομένως, τις συνήθεις επιφυλάξεις πριν από την παραλαβή. Σε περίπτωση απουσίας οδηγιών του αγοραστή για τη μεταφορά, ο Πωλητής διατηρεί το δικαίωμα να παραδώσει όσο καλύτερα μπορεί τα εμπορεύματα, χωρίς να έχει ουδεμία ευθύνη.

Αν αδυνατεί να παραδώσει τα προϊόντα που παρήγγειλε στο αγοραστή λόγω έλλειψης επαρκών μέσων πρόσβασης, ο πωλητής δεν μπορεί με κανένα τρόπο να θεωρηθεί υπεύθυνος, εκτός αν ρητά κατά την παραγγελία δόθηκαν οδηγίες γι αυτό.

4. Παράδοση

Ο πωλητής συμφωνεί να σεβαστεί το χρόνο παράδοσης 7 εργάσιμων ημερών. Εάν υπάρξει καθυστέρηση που οφείλεται στην ATHINAROM ο αγοραστής έχει το δικαίωμα, εντός 60 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παράδοσης να προχωρήσει με συστημένη επιστολή στην ακύρωση της παραγγελίας.

Οποιαδήποτε χρήματα που καταβλήθηκαν ως προκαταβολή θα επιστραφούν άτοκα  στον πελάτη.

Οι ανωτέρω διατάξεις δεν εφαρμόζονται σε περίπτωση ανωτέρας βίας.

Ο αγοραστής επίσης οφείλει να σεβαστεί την ημερομηνία παράδοσης. Εάν, μετά την διάθεση των εμπορευμάτων, ο αγοραστής αναβάλλει την ημερομηνία παράδοσης, τα εμπορεύματα θεωρείται ότι έχουν παραδοθεί την ημερομηνία διάθεσης.

Επιστροφή: Δεν μπορεί να επιστραφεί το εμπόρευμα στον προμηθευτή, χωρίς τη ρητή συναίνεση του και οδηγίες για την αποστολή επιστροφής.

5. Εγγύηση

Παρέχουμε εγγύηση ποιότητας των εμπορευμάτων μας και υποσχόμαστε να τα ανταλλάξουμε ή να επιστραφούν τα ελαττωματικά στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Για τεχνική υποστήριξη για κάποιο προϊόν, ή ερωτήσεις, παρακαλώ καλέστε τον ακόλουθο αριθμό τηλεφώνου: 210 6911022 ή στείλτε μας μήνυμα.

6. Διαφορές

Η παρούσα σύμβαση υπόκειται στην ελληνική νομοθεσία. Η  επιχείρησή μας δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τις ζημίες κάθε είδους, υλικές ή άυλες, που μπορεί να προκύψουν από κακή χρήση των προϊόντων που πωλούνται. Η ευθύνη της επιχείρησής περιορίζεται στο ποσό της παραγγελίας και δεν μπορεί να κατηγορηθεί για απλά σφάλματα ή παραλείψεις που μπορεί να συμβούν, παρά όλες τις προφυλάξεις που λαμβάνονται κατά την παρουσίαση των προϊόντων.

Σε περίπτωση δυσκολιών στην εφαρμογή της παρούσας σύμβασης, ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα, πριν από οποιαδήποτε νομική δράση να αναζητήσει μια συμβιβαστική λύση με τη βοήθεια μιας επαγγελματικής ένωσης του κλάδου, σε μια ένωση καταναλωτών ή οποιοδήποτε άλλο συνήγορο της επιλογής του.

Απαιτήσεις ή διαφωνίες θα ακούγονται πάντα με προσοχή και φιλικά, την καλή πίστη πάντα να τεκμαίρεται για όσους έλαβαν τον κόπο να εξηγήσουν το πρόβλημα τους. Σε περίπτωση διαφωνίας, ο πελάτης θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσει με την εταιρεία για να καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση.

Διαφορετικά η Δικαιοσύνη έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνει την υπόθεση, ανεξάρτητα από τον τόπο παράδοσης και τον τρόπο πληρωμής.