ΙΕΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ / OCIMUM SANCTUM / BASILIQUE SACRE / TULSI

10.30 

Αιθέριο έλαιο Tulsi: ιερό αιθέριο έλαιο στον ινδικό πολιτισμό
Το αιθέριο έλαιο του ιερού βασιλικού ονομάζεται επίσης Holy basil, ή Tulsi basil που σημαίνει «ασύγκριτο», «ελιξίριο ζωής». Είναι επίσης γνωστό ότι είναι ένα φυτό που σχετίζεται με τη θεία προστασία, το οποίο καθαρίζει την ψυχή ενός νεκρού και τον βοηθά να περάσει στη «μεταθανάτια ζωή» φέρνοντας έτσι αιώνια ειρήνη. Στην ινδική κουλτούρα και πιο συγκεκριμένα στην ιατρική της Αγιουρβέδα, αυτό το αιθέριο έλαιο θεωρείται η βασίλισσα των βοτάνων, μητέρα της φύσης.

Το ίδιο το φυτό είναι ιερό για τους Ινδουιστές για πάνω από 5000 χρόνια. Αναγνωρίζεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και θεωρείται φυτό που προάγει την υγεία και τη μακροζωία.

Εκκαθάριση
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: , , Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Μέρος που αποστάζεται: φύλλα

Σύνθεση: Eugénol, ß-caryophyllène

Ιδιότητες: Αντιϊκό, διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων τριγλυκεριδίων, σακχάρου και χοληστερόλης, ισχυρό αντιοξειδωτικό,  αντιμολυσματικό, αναλγητικό και αντισπασμωδικό, κατά του άγχους.

Για μαλλιά και δέρμα:
Το αιθέριο έλαιο βασιλικού χρησιμοποιείται σε χαμηλές δόσεις στα καλλυντικά σας, αναμεμειγμένο με το συνηθισμένο σας σαμπουάν ή κρέμα, μια σταγόνα είναι αρκετή για να σταματήσει την τριχόπτωση και είναι επίσης ένα εξαιρετικό αντιγηραντικό για χρήση σε ώριμο δέρμα, κουρασμένο ή επιρρεπές σε ερεθισμούς.

Για ψυχική ευεξία:
Στην Αγιουρβέδα, αυτό το αιθέριο έλαιο συνδέεται με το τσάκρα της ρίζας, το Muladhara, το οποίο έχει κόκκινο χρώμα. Το ΑΕ του βασιλικού καταπολεμά την ηθική εξάντληση και τονώνει το μυαλό σας βοηθώντας σας να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση, προστατεύοντας το εγώ σας και σταματώντας τις στάσεις θυσίας. Σας βοηθά να ανακαλύψετε τις δυνατότητές σας για την επίτευξη των στόχων σας και οδηγεί στην αναγνώριση του εαυτού σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο ιερού βασιλικού;
Οι συνιστώμενοι τρόποι χορήγησης για το αιθέριο έλαιο του ιερού βασιλικού είναι με τη μορφή λαδιού μασάζ, περιποίησης μαλλιών και περιποίησης δέρματος καθώς και διάχυσης.
Προειδοποίηση! Το αιθέριο έλαιο βασιλικού δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αγνό αλλά αραιωμένο σε άλλα προϊόντα όπως το σαμπουάν σας ή το φυτικό έλαιο.

Οι προφυλάξεις κατά τη χρήση και οι αντενδείξεις του αιθέριου ελαίου του ιερού βασιλικού
Το αιθέριο έλαιο ιερού βασιλικού είναι δερμοκαυστικό δηλαδή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς αλλά και εγκαύματα στις πιο σοβαρές περιπτώσεις και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σκέτο.  Για εφαρμογή στο δέρμα, συνιστάται ο συνδυασμός του με άλλα φυτικά έλαια, έτσι ώστε η αναλογία του βασιλικού ελαίου να είναι 20% έναντι 80% του φυτικού ελαίου.
Για να αποτρέψετε τον κίνδυνο αλλεργίας σε ευαίσθητα άτομα, είναι απαραίτητο να λάβετε προφυλάξεις και να δοκιμάσετε το μείγμα των ελαίων σας στην εσωτερική πτυχή του αγκώνα σας.
Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, μην το αραιώσετε με νερό και συμβουλευτείτε αμέσως γιατρό.
Κρατήστε το αιθέριο έλαιο μακριά από παιδιά

Δεν είναι κατάλληλο για έγκυες και θηλάζουσες καθώς και για παιδιά κάτω των 6 ετών.
Μην το χρησιμοποιείτε από το στόμα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες βασιλικού: σε αντίθεση με το έλαιο του ιερού βασιλικού, το αιθέριο έλαιο τροπικού βασιλικού, είναι ένα ισχυρό αντισπασμωδικό και είναι αποτελεσματικό κατά του εμμηνορροϊκού πόνου καθώς και της σπασμοφιλίας και συμπτωμάτων όπως το άγχος και η κούραση. Επιπλέον, είναι πολύ δημοφιλές για την προώθηση της πέψης και τον περιορισμό των προβλημάτων του στομάχου και του φουσκώματος.

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος Μ/Δ
ml