ΣΙΣΑΜΕΛΑΙΟ ΒΙΟ / Huile végétale Sésame bio

5.00 

ΣΙΣΑΜΕΛΑΙΟ ΒΙΟ

Λατινική ονομασία: Sesamum indicum
Λαμβάνεται από ψυχρή έκθλιψη σπόρων.
Συσκευασία: 100 ml

Προέρχεται από την Ινδία και ήταν γνωστό εδώ και χιλιετίες, τουλάχιστον 3000 χρόνια σύμφωνα με πηγές! Είναι ένα βότανο ύψους 1 έως 1,5m με επιμήκη φύλλα. Από τον Μάιο έως τον Ιούλιο, δίνει λευκά ή ροζ λουλούδια ομαδοποιημένα κατά 2 ή 3 στους άξονες των φύλλων. Οι καρποί του  έχουν σχήμα κάψουλας με πολλά διαμερίσματα. Το Σουσάμι, μας είναι γνωστό  σε μορφή σπόρου και είναι αυτοί οι μικροί σπόροι που βρίσκονται μέσα στα καψουλάκια. Υπάρχουν έως και 200 ​​ανά κάψουλα! Το φυτικό έλαιο σουσαμιού λαμβάνεται με ψυχρή μηχανική πίεση των σπόρων. Αυτοί οι σπόροι μπορούν να ραφιναριστούν, αλλά για καλλυντική χρήση προτιμούμε να τους χρησιμοποιούμε όπως είναι, προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλα τα οφέλη τους, στα μαλλιά και το δέρμα. Στο μαγείρεμα, αναφέρεται συχνά σε ανατολίτικα πιάτα, αλλά έχει επίσης ενδιαφέρουσες ιδιότητες για την καρδιά.

Σύνθεση λιπαρών οξέων:
  • acide linoléique (AGPI omega 6) : 37 à 48 %
  • acide oléique (AGMI omega 9) : 34 à 45 %
  • acide palmitique (AGS) : 8 à 12 %
  • acide stéarique (AGS) : 4 à 7 %
  • acide béhénique (AGS) : < 1 %
  • acide linolénique (AGPI omega 3) : < 1 %
  • acide arachidique (AGS) : < 1 %
  • acide eicosenoïque (AGS) : < 1 %

Περιγραφή

Ιδιότητες:

Αντιοξειδωτικό: Το σησαμέλαιο περιέχει φυσικά τη βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από την οξείδωση. Προστατεύει το δέρμα από εξωτερικές επιθέσεις όπως οι ακτίνες UV. Επιπλέον, περιέχει άλλα δραστικά συστατικά, σεσαμίνη, σεσαμολίνη, sesamol, sesaminol, και φυσικά αντιοξειδωτικά ευνοϊκά για την αναπλήρωση των κυττάρων.

Αναζωογονητικό: με την πλούσια σύνθεση λιπιδίων και αντιοξειδωτικών, το σησαμέλαιο είναι πολύ θρεπτικό και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Αναζωογονεί την επιδερμίδα και έτσι έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Καταπολεμά επίσης τον ερεθισμό και το ξεφλούδισμα’ του δέρματος.

Διεισδυτικό: ποιος λέει ότι το φυτικό λάδι  σημαίνει απαραίτητα λαδωμένο δέρμα. Το σησαμέλαιο είναι πολύ διεισδυτικό και δεν αφήνει λιπαρή μεμβράνη στο δέρμα. Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως ως λάδι μασάζ όλων των τύπων.

Καρδιο-αγγειακό προστατευτικό, μείωση της χοληστερόλης: χάρη στη σεσαμίνη, η κατανάλωση σησαμέλαιου επιτρέπει τη μείωση της ποσότητας των λιπιδίων στο αίμα, και ειδικότερα αποφεύγει την εναπόθεση χοληστερόλης στις αρτηρίες. Λέγεται ότι είναι αντι-αθηρωματικό και μειώνει τη χοληστερόλη.

και επίσης …

Τονώνει τα νύχια και τα μαλλιά

Καλλυντικά χαρακτηριστικά:
Για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ειδική αναφορά γίνεται για το ξηρό, ώριμο και ευαίσθητο δέρμα.
Τύπος μαλλιών: ξηρά.

Εφαρμόστε απαλά μια μικρή ποσότητα μασάζ στο πρόσωπο μέχρι την πλήρη διείσδυση του προϊόντος, πρωί ή / και βράδυ.
Για τα μαλλιά, απλώστε μερικές σταγόνες στις άκρες.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση:
Φυλάσσετε μακριά από φως, θερμότητα και σε ξηρό μέρος.