Προφυλάξεις παρασκευής καλλυντικών

 Απαραἰτητες συνθήκες για τη παρασκευή ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ στο σπίτι.

profylaxeis_athinarom

Όλα τα καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν υδατική φάση είναι πολύ ευαίσθητα σε μόλυνση από βακτήρια και μύκητες. Επομένως, όταν φτιάχνετε μόνοι σας τα καλλυντικά σας πρέπει να τηρείτε μια τέλεια υγιεινή στο χώρο που τα παρασκευάζετε και να σέβεστε τους παρακάτω κανόνες:

 

1 – Πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν ξεκινήσετε.

Για να ελαχιστοποιηθεί η επαφή με την κρέμα ή το γαλάκτωμα, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε φιάλες air-less ή φιάλη με dispenser.

2 – Απολυμάνετε τα σκεύη και τα δοχεία που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε: Αφήστε τα 10 λεπτά σε βραστό νερό και στη συνέχεια σκουπίστε τα καλά με ένα καθαρό πανί ή ψεκάστε τα με φαρμακευτικό αλκοόλ και αφήστε τα να στεγνώσουν στον καθαρό αέρα.

Μετά το τέλος της παρασκευής, καθαρίστε καλά τον εξοπλισμό σας.

3 – Φυλάξτε το προϊόν σας σε δροσερό μέρος και χρησιμοποιείστε το μέσα σε ένα μήνα.

Χρησιμοποιήστε “φυσικά συντηρητικά», όπως εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ ή κάποια αιθέρια έλαια. Για πιο μακρόχρονη συντήρηση χρησιμοποιείστε το συντηρητικό Cosgard.

ΠΡΟΣΟΧΗ: αν παρατηρήσετε μια αλλαγή στην οσμή ή την εμφάνιση, πετάξτε το προϊόν.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Όταν φτιάχνετε τις κρέμες σας απαιτείται πολλές φορές θέρμανση των λαδιών και του νερού.  Να παίρνετε  προφυλάξεις για την αποφυγή εγκαυμάτων και για τα μάτια. Καλό θα είναι να φοράτε γάντια και προστατευτικά για τα μάτια.

Να βάζετε ετικέτα στο τελικό προϊόν σας που να αναγράφετε την ημερομηνία παραγωγής, την ημερομηνία λήξης καθώς και τα συστατικά που χρησιμοποιήσατε.

Να τα φυλάσσετε μακρυά απο τα παιδιά.

Σε περίπτωση που τα παρασκευάσματα σας περιέχουν αλκοόλ, να είσαστε πολύ προσεκτικοί κατά το χειρισμό. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Το αλκοόλ είναι εξαιρετικά εύφλεκτο: Χειριστείτε το αλκοόλ μακριά από φλόγα ή οποιαδήποτε πηγή πυρακτώσεως. Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο αναπνευστικό σύστημα: να φροντίσετε να φτιάχνετε τα προϊόντα σας σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Μερικά συστατικά μπορεί να παρουσιάσουν αλλεργία σε ευπαθή άτομα: να συστήνετε να γίνεται μια προκαταρκτική δοκιμή 48 ωρών στο εσωτερικό του  αγκώνα για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει αλλεργική αντίδραση στο προϊόν.

Αυτές οι συνταγές είναι παραδείγματα χρήσης των συστατικών που περιγράφονται στο site μας. Οι συνταγές είναι δοκιμασμένες στα εργαστήρια της Aroma-Zone και είναι δημοσιευμένες στο: www.aroma-zone.gr.