Coco silicone

11.00 23.90 

Συστατικό αιχμής για επαγγελματικές συνταγές!

Μαλακτικό φυσικής προέλευσης είναι ιδανικό υποκατάστατο στις συνθετικές σιλικόνες.

Χρησιμοποιείται σε κρέμες και γαλακτώματα για να τα κάνει ανάλαφρα και να αλείφονται εύκολα στην επιδερμίδα.

Μειώνει το λευκαντικό αποτέλεσμα στην επάλειψη των γαλακτωμάτων μας. Είναι επίσης ιδανικό για συνταγές “στεγνών” ελαίων και προϊόντων μακιγιάζ “χωρίς λάδι” (χωρίς λιπαρότητα).

Έχει επιπροσθέτως ένα εφέ “σιλικόνης” στα μαλλιά τα οποία επικαλύπτει και τα κάνει να λάμπουν αλλά χωρίς λιπαρότητα .

Εκκαθάριση
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: , Ετικέτα:

Περιγραφή

Δράση : Μαλακτικό, διαμορφώνει την υφή του προϊόντος

Σύνθεση : Εστέρας καπριλικού οξέος με λιπαρά οξέα καρυδέλαιου.

Ονομασία INCI : Coco-caprylate

Προέλευση : 100% φυτική (καρυδέλαιο)

Ποιότης : Καλλυντική

Πυκνότητα : 0.85

Παρουσίαση : Ελαιώδες υγρό άχρωμο ως απαλό κίτρινο, ουδέτερη οσμή, συσκευασμένο σε φιαλίδια 100 ml.

————————————————————-

 ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Δημιουργεί την αίσθηση “silicone-like” (=”σαν-σιλικόνη”) στην αφή : προσδίδει βελούδινη και αέρινη αίσθηση στην αφή παρόμοια με τις συνθετικές σιλικόνες.
  • Μαλακτικό : κάνει την επιδερμίδα ελαστική και απαλή.
  • Πολύ καλή απορρόφηση από την επιδερμίδα : Διεισδύει πολύ γρήγορα χωρίς να αφήνει λιπαρό στρώμα, ιδανικό για ελαφριές κρέμες, μέικ-απ “χωρίς λάδι” και για μεγαλύτερη σταθερότητα των προϊόντων μακιγιάζ.
  • Απλώνεται πολύ όμορφα στην επιδερμίδα, τα προϊόντα γλιστρούν πολύ εύκολα : κρέμες, γαλακτώματα, έλαια, στικς, βάλσαμα…
  • Ελαττώνει το εφέ “λευκό” που παρατηρείται συχνά όταν αλείφετε τα γαλακτώματα με φυσικά συστατικά.
  • Διευκολύνει τη καλή διάσπαση των χρωστικών στα προϊόντα μακιγιάζ, λαμπυρίζοντα έλαια…

ΧΡΗΣΕΙΣ :

  • Σε γαλάκτωμα : για να φτιάξετε κρέμες και γαλακτώματα πολύ ευχάριστα στην αφή, και με υφή παρόμοια των καλλυντικών του εμπορίου : αλείφεται εύκολα, αίσθηση πλούσιας κρέμας αλλά με πολύ γρήγορη διείσδυση στην επιδερμίδα χωρίς εφέ λιπαρού.
  • Σε έλαια και βάλσαμα.
  • Σε θεραπευτικά έλαια και ελαιώδη βάλσαμα
  • Μακιγιάζ (σκιές, μέικ-απ, στικς,…)

Μερικές ιδέες :

  • Κρέμα προσώπου, αίσθηση “αέρινη”.
  • Μεταξένιο γαλάκτωμα σώματος.
  • “Στεγνό” λάδι σπινθηροβόλο για το σώμα
  • Έλαιο για μασάζ
  • Μέικ-απ κρέμα “χωρίς λάδι”
  • Σκιές ματιών ή “ρουζ” για τα μάγουλα
  • Κραγιόν και διορθωτικά στικ.

——————————————————————————

ΜΑΛΛΙΑ

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ :

  • Εφέ “silicone-like” (“σαν-σιλικόνη”) : Αφή μεταξένια χωρίς λιπαρότητα, παρόμοια με τις συνθετικές σιλικόνες.
  • Επικαλύπτει και προστατεύει τα μαλλιά χωρίς να τα “πνίγει” όπως οι συνθετικές σιλικόνες.
  • Λειαίνει τα λέπια των τριχών και τις κάνει να λάμπουν.

ΧΡΗΣΕΙΣ :

  • Φροντίδα ξηρών, αφυδατωμένων μαλλιών
  • Μαλλιά βαμμένα ή ξεβαμμένα.
  • Μαλλιά κατεστραμμένα, θαμπά, με ψαλίδα
  • Φριζέ η κατσαρά μαλλιά.
  • Προϊόντα κομμωτικής για απείθαρχα μαλλιά

ΜΕΡΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

  • Λείανση, προστασία
  • Κρέμα μετα σαμπουάν
  • “Gloss” μαλλιών
  • Σέρουμ κόμμωσης για κατσαρά μαλλιά
  • Conditionner χωρίς ξέπλυμα για απείθαρχα μαλλιά.
  • Σπρέι για χτένισμα και λείανση

————————————————————

Ποσοστό προσθήκης  : 3 ως 20 %

Διαλύεται στο λάδι, όχι στο νερό.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ :

Χρησιμοποιείστε το σαν φυτικό έλαιο, ανακατεμένο με την ελαιώδη φάση για να φτιάξετε γαλάκτωμα, ή ανακατέψτε το απλώς με λάδια ή βούτυρα για θεραπευτικά έλαια και βάλσαμα. 

Μπορεί να θερμανθεί ή να χρησιμοποιηθεί εν ψυχρώ ανάλογα με τη συνταγή.

ΤΥΠΙΚΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ :

Συνολική ποσότητα του τελικού προϊόντος 5%  Coco silicone 10%  Coco silicone 20% Coco silicone
~ 10 g 0.5 g (0.6 ml) 1.0 g (1.2 ml) 2.0 g (2.3 ml)
~ 30 g 1.5 g (1.8 ml) 3.0 g (3.5 ml) 6.0 g (7.0 ml)
~ 50 g 2.5 g (2.9ml) 5.0 g (5.9 ml) 10.0 g (11.8 ml)
~ 100 g 5.0 g (5.9ml) 10.0 g (11.8 ml) 20.0 g (23.5 ml)
~ 250 g 12.5 g (14.7ml) 25.0 g (29.4 ml) 50.0 g (58.8 ml)

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ : Μη το καταπίνετε, μακριά από τα παιδιά

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ : Θερμοκρασία δωματίου, μακριά από το φως και την υγρασία. Κλείστε καλα το βαζάκι μετά από κάθε χρήση.

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.500 kg
Βάρος

,