Προσφορά!

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ / CURCUMA LONGA / SAFRAN DE L’ INDE

14.90  13.70 

Αιθέριο έλαιο πλούσιο σε τουμερόνες που του προσδίδουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, άρα και αντιγηραντικές. Αρωματίζει τα καλλυντικά σας.

Δραστικό στις γαστρεντερικές διαταραχές : πέψη, αέρια εντέρου, κολίτιδα.

Καρύκευμα στην μαγειρική.

Εκκαθάριση
Κωδικός προϊόντος: 15227 Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Αιθέριο έλαιο 100% αγνό, φυσικό και ακέραιο. Ιατρικής κατηγορίας – Medical grade

Λατινική ονομασία : Curcuma longa. Ονομάζεται και Σαφράν της Ινδίας όπου καλλιεργείται ευρέως, η ονομασία προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη kurkuma.

  • Τρόπος παραλαβής : με απόσταξη με υδρατμούς
  • Μέρος φυτού που αποστάζεται: Ριζώματα
  • Οικογένεια : Zingiberaceae (όπως το Τζίντζερ)
  • Χώρα προέλευσης: Νεπάλ.
  • Δραστικά αρωματικά μόρια : κετόνες 60% (τουμερόνες), μονοτερπένια, σεσκετερπένια, οξείδια.

Kουρκουμάς ή κιτρινόριζα, επιστημονική ονομασία Curcuma longa ή Curcuma domestica, είναι ένα ριζωματοειδές πολυετές φυτό της οικογένειας των Zingiberaceae (όπως το τζίντζερ). Στην αρχή η ανθρωπότητα το χρησιμοποίησε για χρυσαφένια κίτρινη βαφή αλλά η μεγάλη σημασία του αποκαλύφθηκε με την ανακάλυψη ότι βοηθά στην συντήρηση των τροφίμων. Γι αυτό τον λόγο βρίσκεται σε όλα τα είδη ινδικού κάρυ.

Παραδοσιακά ο κουρκουμάς έχει πολλαπλές χρήσεις στην αγιουβερδική ιατρική : τονωτικό, καθαρίζει το αίμα, φροντίδα για τα αυτιά, θεραπεία δερματολογικών ασθενειών : έρπης ζωστήρας, ευλογιά, ανεμοβλογιά …

Επίσης παραδοσιακά χρησιμοποιείται στην κοσμητολογία αφού σε ορισμένες περιοχές των Ινδιών εφαρμόζουν ζύμη από κουρκουμά στην επιδερμίδα των νιόπαντρων για έχουν λαμπερό δέρμα αλλά και για τους προστατέψουν από τις μολύνσεις..

Το αιθέριο έλαιο από τον κουρκουμά που παραλαμβάνεται με απόσταξη είναι γνωστό για τις ευπεπτικές, αντιβακτηριακές και ανθελμινθικές του ιδιότητες. Στατιστικές ενδείξεις για αντικαρκινική δράση ιδίως στο έντερο.

Στα καλλυντικά, επειδή είναι πλούσιο σε τουρμερόνες του προσδίδει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επομένως το αιθέριο έλαιο κουρκουμάς έχει ταυτόχρονα αντιγηραντική δραστηριότητα άρωμα φρεσκάδας στα σπιτικά καλλυντικά..

Το αιθέριο έλαια του κουρκουμά ενεργητικά συμβολίζει το “Carpe Diem” επειδή επιτρέπει να κoiτάμε τα πράγματα με αισιοδοξία και να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη.

Τέλος λίγες σταγόνες αιθερίου ελαίου κουρκουμά δίνουν στη μαγειρική ζεστές, γλυκές γεύσεις που μοσχοβολάνε.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Θεραπευτικές

  • Βοηθά στην πέψη και την έκκριση της χολής ***
  • Μειώνει την παραγωγή αερίων στο έντερο ***
  • Για παράσιτα και μύκητες **
  • Ενάντια στους σκώληκες του εντέρου** (οξύουροι)
  • Αντιβακτηρικό gram + και ειδικά στον χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο και Λιστέρια ***

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

  • Πεπτικές διαταραχές : δυσπεψία, προβλήματα χολής, αεροφαγία, αέρια
  • Επώδυνη κολίτιδα.
  • Έλμινθες (σκώληκες) εντέρου : οξύουροι …
  • Διαταραχές του παχέος εντέρου.
  • Καταπολεμά τον χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο (νοσοκομειακές λοιμώξεις).
  • Μυκητιάσεις. Μυρμηγκιές.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

  • Σκώληκες εντέρου : με θυμάρι θουγιανόλη, σκόρδο.
  • Πεπτικό : με γλυκάνισο, μάραθος, βασιλικός.
  • Ουρολοιμώξεις : τριανταφυλλόξυλο, θυμάρι θουγιανόλη.
  • Χρυσίζον σταφυλόκοκκος : Tea tree, μανούκα.
  • Αντιμυκητιακό : παλμαρόζα, δάφνη.

ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Οι αντιοξειδωτικές τουρμερόνες καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες που προκαλεί την πρόωρη γήρανση.***
  • Βελτιώνει το χρώμα της επιδερμίδας. **
  • Ενάντια στην πιτυρίδα
  • Φρέσκια απαλή, ελαφρώς πικάντικη νότα στα αρώματα. ***

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

  • Ώριμες επιδερμίδες
  • Ρυτίδες
  • Θαμπή επιδερμίδα, κουρασμένο δέρμα
  • Πιτυρίδα

ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

  • Αντιγηραντική δράση : τριανταφυλλόξυλο, ξύλο του Χο, μυρτιά, λιβάνι.
  • Θαμπό δέρμα : καροτέλαιο, βερυκοκκέλαιο, πούδρα Urucum.
  • Πυτιρίδα : ευκάλυπτος ακτινωτός, γεράνι, δάφνη, παλμαρόζα, Tea-tree.

Αρωμαχολογία

Το άρωμα του μας κάνει αισιόδοξους, μας κάνει να βλέπουμε την καλή πλευρά των πραγμάτων.

Συσκευασία 10 ml

————————

  Θεραπευτική δράση και αποτελεσματική καλλυντική χωρίς κίνδυνο μόνο με Ιατρικά αιθέρια έλαια, όπως της PRANAROM.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.05 kg
Βάρος