Βασικές οδηγίες για την παρασκευή καλλυντικών

Δημοσιεύθηκε την

Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε μόνοι σας τα φυτικά καλλυντικά σας στο σπίτι μην ξεχνάτε τις παρακάτω προφυλάξεις και οδηγίες :

1. Πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία σας. Ελαχιστοποιήστε την επαφή σας με την κρέμα ή το γάλακτωμα.

2. Απολυμάνετε τα σκεύη και τα δοχεία που θα χρησιμοποιήσετε: Βάλτε τα 10 λεπτά σε βραστό νερό ή περάστε τα με οινόπνευμα και μετά αφήστε τα να στεγνώσουν. Μόλις τελειώσετε τη διαδικασία παρασκευής πλύνετε αμέσως τον εξοπλισμό σας.

3. Φυλάξτε το προιόν σας σε σκιερό και δροσερό μέρος και χρησιμοποιείστε το μέσα σ᾽ένα μήνα. Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής επιλέξτε ένα συντηρητικό από τα προτεινόμενα στην ιστιοσελίδα μας

ΠΡΟΣΕΞΤΕ: εάν παρατηρήσετε αλλαγή στην οσμή ή την εμφάνιση του προϊόντος πετάξτε το αμέσως.

 4. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ να αναγράφετε πάνω στη τελική σας συσκευασία την ημερομηνία παραγωγής του προιόντος σας καθώς και τα συστατικά που το αποτελούν.

– Η παρασκευή γαλακτώματος απαιτεί τη θέρμανση των υλικών. Θα πρέπει να ληφθούν οι συνήθεις προφυλάξεις για να αποφευχθούν τα εγκαύματα. Καλό είναι να φοράτε γάντια και γυαλιά.

– Ορισμένα συστατικά μπορεί να είναι αλλεργιογόνα: πάντα να δοκιμάζονονται  στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα πριν από τη χρήση.

– Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.