Επιδημία γρίπης: διάσωση με αιθέρια έλαια

Δημοσιεύθηκε την

Ο χειμώνας και ιδιαίτερα ο μήνας Φεβρουάριος είναι μία περίοδος όπου τα κρούσματα της γρίπης τείνουν να εμφανίζονται. Ακόμη κι αν οι εμβολιασμοί είναι ένα αποτελεσματικό μέσο πρόληψης, στην περίπτωση που η ασθένεια εκδηλωθεί, η συνθετική χημεία έχει πολύ λίγα να προσφέρει: παρακεταμόλη για να πέσει ο πυρετός, αναλγητικά, ασκορβικό οξύ (βιταμίνηC), καλές βασικές συμβουλές για επαρκή ενυδάτωση και ισορροπημένη, βιταμινούχα διατροφή: Μπροστά σ’αυτό το φτωχό θεραπευτικό οπλοστάσιο η φύση παίρνει κάποιες φορές θέση, ακόμα κι αν δεν έχει τον χαρακτηρισμό του αντιβιοτικού «για κάθε περίπτωση». Στο πλαίσιο αυτό κάποια αιθέρια έλαια μπορούν να προσδώσουν πραγματική προστιθέμενη αξία.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

propoli
Πρόπολη και αιθέρια έλαια, ένας διπλός νικητής!

Στην ομοιοπαθητική, το Οscillococcinum έχει καταστεί βασικό στοιχείο στο ευρύ κοινό. Η ολιγοθεραπεία συμβουλεύει τον χαλκό με επιτυχία. Η βοτανοθεραπεία συνδυάζει την δύναμη της Εχινάκειας με την βιταμίνη C που περιέχεται στην Ασερόλα. Ενώ η μελισσοθεραπεία προτείνει την Πρόπολη χάρη στα οφέλη που προσφέρει στις φυσικές μας άμυνες. Πρόπολη, η οποία όταν συνδυάζεται με τα αιθέρια έλαια πολλαπλασιάζει τα δραστικά της συστατικά.

Στον τομέα των φυσικών θεραπειών η αρωματοθεραπεία είναι μία εξαίρεση, με τις δραστικές ενώσεις της να ενεργούν ως επί το πλείστον σύμφωνα με τα αλλοπαθητικά διαλύματα, δηλαδή απευθείας στον παθογόνο παράγοντα αλλά επίσης και στα συμπτώματα σης ασθένειας. Ακόμη καλύτερα, κάθε αιθέριο έλαιο αντιπροσωπεύει από μόνο του ένα ευρύ φάσμα αρωματικών μορίων τα οποία συνδυάζονται μέσα σε δραστικές συνέργειες προκειμένου να αποκτήσουν μία αδιαμφισβήτητη αποτελεσματικότητα.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Είναι πάντα χρήσιμο να θυμάστε την σημασία τήρησης βασικών κανόνων υγιεινής: πλύσιμο των χεριών πολλές φορές την ημέρα, αποφυγή σωματικής επαφής με άτομα πιθανώς μολυσμένα και ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του ύπνου και της διατροφής.

Παράλληλα η πρόληψη λαμβάνει χώρα σε δύο μέτωπα:

Υγιαίνουμε τον αέρα που αναπνέουμε:

  • Διαχέοντας αιθέριο έλαιο Ravintsara και/ή Eucalyptus radié με συσκευή ψυχρής διάχυσης.
  • Χρησιμοποιώντας το spray assainissant Aromaforce το οποίο καταπολεμά και εξουδετερώνει τους ιούς, τα βακτήρια και τα μικρόβια χάρης τον συνδυασμό των 15 αιθέριων ελαίων της Μαδαγασκάρης.

Ενισχύουμε την φυσική μας άμυνα:

  • Για να τονώσουμε και να στηρίξουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα λαμβάνουμε τις κάψουλες Νο1 Μϋτης-Λαιμού, Capsules Nez-Gorge ή τις κάψουλες για τους βρόγχους Capsules Bronches Eubiarom ανάλογα με το σημείο ευαισθησίας μας και με ρυθμό 1-2 κάψουλες πριν το γεύμα, πρωί και βράδυ.
  • Σε δερματική εφαρμογή εφαρμόζουμε την συνέργεια Solution Défenses Naturelles. 3-5 σταγόνες στους καρπούς, τον θώρακα ή την πλάτη 2-3 φορές την ημέρα. Αυτή η συνέργεια μπορεί επίσης να διαχυθεί προκειμένου να καθαρίσει τον αέρα.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

  • Μελετήστε προσεχτικά τους κανόνες διάχυσης.
  • Για παιδιά από 6-12 ετών αραιώστε το εφαρμοζόμενο μείγμα αιθέριου ελαίου στην ίδια ποσότητα φυτικού ελαίου.
  • Για την υποστήριξη της φυσικής άμυνας των παιδιών από 3- 36 μηνών η Pranarôm έχει δημιουργήσει ειδικά για μασάζ το PranaBB Défenses naturelles. Εφαρμόζουμε 2 με 3 σταγόνες του μείγματος σε κάθε καμάρα των ποδιών, 2 φορές την ημέρα. Για ένα παιδί ηλικίας 3 έως 6 ετών, αυτή η δόση μπορεί να διπλασιαστεί.

Auteur:mon-aromatherapie. / Μετάφραση: Ελένη Κεφαλωνίτου