Προετοιμάζομαι από νωρίς για τον χειμώνα

Δημοσιεύθηκε την

Αυτόν τον χειμώνα, αποφάσισα να μην ζω με τον φόβο μήπως κρυώσω. Προσαρμόζομαι στην εποχή λαμβάνοντας τις συνήθεις προφυλάξεις, ενισχύοντας τις άμυνές μου και φροντίζοντας το εαυτό μου με φυσικό τρόπο.

1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΜΟΥ

Τον χειμώνα, τα χρονικά και γεωγραφικά όρια μειώνονται από το κρύο καθώς και από το μέγεθος των ημερών που μικραίνει. Υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαφορά ανάμεσα στον απομόνωση και το χουχούλιασμα: η πρόθεση. Μένω στο σπίτι γιατί το επέλεξα. Και φροντίζω τον εσωτερικό του χώρο γιατί περνάω περισσότερο χρόνο σ’ αυτόν απ’ ότι το καλοκαίρι. Μου προσφέρω ιδιαίτερα τσάγια από βότανα στα οποία προσθέτω μια κουταλιά μέλι με σταγόνες από αιθέρια έλαια της Pranarôm. Διαχέω τις μυρωδιές που φέρνουν την καλή διάθεση ή που καθαρίζουν και υγιαίνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού.

2. ΕΝΙΣΧΥΩ ΤΙΣ ΑΜΥΝΕΣ ΜΟΥ

Χάρη στον σύμμαχό μου, το solution defenses naturelles Aromaforce της Pranarôm. Πρόκειται για ένα ισορροπημένο μείγμα αιθέριων ελαίων με Λεβαντίνη Super, Ξύλο του Χο, Ευκάλυπτο Ακτινωτό, Νιαουλί, Ευκάλυπτο σφαιρικό, Ραβιντσαρά, Μέντα πιπεράτη, Γαρύφαλο και Τεϊόδεντρο. 10 αιθέρια έλαια 100% καθαρά και φυσικά που επιλέγονται από τον Dominique Baudoux για τις πολύ ιδιαίτερές τους αρετές. Λαμβάνω κάθε πρωί 1 σταγόνα στο γιαούρτι μου, ή στο μέλι ή σε λίγο ψωμί για τρεις εβδομάδες. Κάνω παύση μιας εβδομάδας και ξαναρχίζω.

3. ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΩ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΟΥ

Η σειρά Aromaforce προτείνει προϊόντα προσαρμοσμένα σε όλες τις χειμερινές ασθένειες και τις προτιμήσεις του καθενός. Ρινικό σπρέι, ψεκασμό για τον λαιμό, σιρόπι, παστίλιες και προσφέρει φροντίδα με εισπνοές και μασάζ με κρέμα για τον θώρακα προς διευκόλυνση της αναπνοής. Όλες αυτές οι θεραπείες συνδυάζουν την Πρόπολη, την Εχινάκεια και αιθέρια έλαια τα οποία είναι γνωστά εδώ και αιώνες για τη δύναμη της δράσης τους. Και φυσικά έχει προνοήσει και για τα παιδιά μου με την σειρά PranaBB.

4. ΥΙΟΘΕΤΩ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ

Εάν, παρά τις προφυλάξεις αυτές, το σώμα μου δεν κατάφερε να αντισταθεί στους επιτιθέμενους, δέχομαι την απαραίτητη ανάπαυση και εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία για να ξεκουραστώ. Ακολουθώ την πρόταση του γιατρού μου και του μιλώ επίσης για τις κάψουλες αιθέριων ελαίων για τους βρόγχους, την μύτη και τον λαιμό. Εύκολες στην χρήση, επιτρέπουν την λήψη μεγαλύτερης ποσότητας αιθέριων ελαίων με πολύ ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες χωρίς κίνδυνο παρενεργειών. Μία καθόλου αμελητέα ευκαιρία να μειωθεί σημαντικά η λήψη αντιβιοτικών ή να ενισχυθεί η δράση τους στην περίπτωση που η λήψη τους κρίνεται απαραίτητη. Πρέπει να σεβόμαστε πάντα τις οδηγίες και τις προφυλάξεις χρήσης κάθε κάψουλας.

5. ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Ravintsara CT CINEOLE , Ραβιντσάρα

“Φύλλο που κάνει καλό για τα πάντα” λένε στην Μαδαγασκάρη, για το αιθέριο έλαιο Ravintasara. Εξαιρετικά ανεκτικό από το δέρμα είναι ο σύμμαχός μας για τον χειμώνα χάρη στην εξαιρετική αντιική δράση του σε όλα τα κρυολογήματα, ρίγη, γρίπη, ιγμορίτιδα,…

✔ Τοπική χρήση ✔Λήψη από το στόμα ✘ Διάχυση

Προφυλάξεις χρήσης: Αποφύγετε την χρήση τους τρεις πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και στα επιληπτικά άτομα

Thym Thujanol Θυμάρι με χημειότυπο Thujanol

Αυτό το σπάνιο αιθέριο έλαιο με σπάνιο χημειότυπο που αναπτύσσεται μόνο στο νότιο τμήμα της Γαλλίας είναι απαραίτητο για όλες τις καταστάσεις του λαιμού και της σφαίρας ΟΡΛ. Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας του αιθέριου ελαίου, αντικαθιστούμε με το αιθέριο έλαιο Μαντζουράνας με τον ίδιο χημειότυπο (Marjolaine CT Thujanol).

✔ Τοπική χρήση – ✔ Από στόματος χρήση – ✘ Διάχυση

Προφυλάξεις χρήσης:Αποφύγετε την χρήση τους 3 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Camomille Noble ou romaine Χαμομήλι Ρωμαϊκό

Ένα ισχυρό αιθέριο έλαιο για χρήση ειδικά σε περίπτωση συναισθηματικών κρίσεων ή νευρικών διαταραχών. Αντιφλεγμονώδες, είναι επίσης ιδανικό για μικρά δερματικά προβλήματα και ερεθισμούς ευαίσθητου δέρματος που υποφέρουν το χειμώνα. Σε αυτή την περίπτωση, προσθέστε 1 σταγόνα στην κρέμα σώματος που χρησιμοποιείτε

✔ Τοπική χρήση ✔Λήψη από το στόμα ✘ Διάχυση

Sapin baumier

Τα μπουμπούκια έλατου του Καναδά έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες ενάντια στον βήχα. Το αιθέριο έλαιό του, έχει ίδιες ιδιότητες, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση.

✔ Τοπική χρήση με αραίωση ✘ Λήψη από το στόμα – ✘ Διάχυση

Προφυλάξεις χρήσης: Να μην χρησιμοποιείται στους 3 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Lavande vraie Λεβάντα γνήσια

Το αιθέρια έλαια το οποία κατ΄έθιμο χρησιμοποιούνται το καλοκαίρι, είναι επίσης πολύ ευχάριστο και τον χειμώνα, ακριβώς επειδή μας υπενθυμίζει τις χαρές της όμορφης εποχής αλλά όχι μόνο. Είναι απαραίτητο και για την καταπραϋντική δράση του για την αντιμετώπιση της χειμερινής κατάθλιψης. Είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό για κράμπες κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένης της ναυτίας και θα αποδειχθεί ως ένα καλό συμπλήρωμα στις χειμερινές σας συνέργιες χάρη στις αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές, αντι-ιικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητές του.

✔ Τοπική χρήση ✔ Λήψη από το στόμα ✔ Διάχυση

________________________________________

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ DOMINIQUE BAUDOUX ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Βάλσαμο για τον θώρακα και την πλάτη

 • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο Ravintsara
 • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο Sapin Baumier
 • 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο Thym CT Thujanol
 • 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο Camomille Noble
 • 5 σταγόνες φυτικό έλαιο ψυχρής έκθλιψης Βερύκοκο (Αbricot).
 • 10 σταγόνες της συνέργειας με μασάζ στον θώρακα ή ψηλά στην πλάτη6φορές την ημέρα για 5 ημέρες.

Ρινικές σταγόνες για συνάχι και κρύωμα

 • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο Eucalyptus radié
 • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο Sapin baumier
 • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο Thym CT thujanol
 • 15 ml φυτικό έλαιο ψυχρής έκθλιψης Καλέντουλας ( Calendula).
 • Μ’ένα γιάλινο φυαλίδιο με σταγονόμετρο τοποθετήτε 1 σταγόνα σε κάθε ρουθούνι 4 φορές την ημέρα.

Συνέργεια διάχυσης για υγιεινή ατμόσφαιρα

 • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο Ravinstara
 • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο Lavande Vraie
 • 10 σταγόνες από την συνέργεια σε μία συσκευή διάχυση με υπερήχους.

Επιμέλεια, Μετάφραση: Ελένη Κεφαλωνίτου

Πηγή: https://www.pranarom.com/blog/author/mon-aromatherapie